Witam, szukam pomocy w rozwiązaniu problemu - opaska wokół domu. Kilka lat temu gdy ze znajomym kładłem krawężniki pod kostkę na opaskę wokół domu (byłem swiezakiem w tym temacie, a do dzis wiem niewiele więcej), ustawiliśmy je tak, że teraz gdy dozbierałem do kostki i chce ją położyć, okazuje się że ustawiając ją na zero z krawężnikiem wychodzi idealnie na równo z zakończeniem elewacji. Rozumiem i wiem, że powinna się kończyć przynajmniej kilka centymetrów pod elewacją, aby w zimie mogła pracować, lub opierać się o nią. Bo przecież takiej pustej przestrzeni nie mogę zostawić, bo się kostka rozjedzie, a aż tyle centów do góry nie mogę podnieść robiąc spad. Dodam że szerokość opaski to 1m.
Czy są jakieś sensowne rozwiązania, aby to ładnie wyglądało i było praktyczne i na lata?

AI: Jakiego rodzaju kostki planujesz użyć? Czy masz już wybrane konkretne materiały?
Tak, 6cm
AI: Jaki jest obecny stan podłoża, na którym chcesz położyć kostkę? Czy jest już przygotowane, czy wymaga dodatkowych prac?
Jest przygotowane.
Czy są jakieś sensowne rozwiązania, aby to ładnie wyglądało i było praktyczne i na lata?
AI: Jakiego rodzaju kostki planujesz użyć? Czy masz już wybrane konkretne materiały?
Tak, 6cm
AI: Jaki jest obecny stan podłoża, na którym chcesz położyć kostkę? Czy jest już przygotowane, czy wymaga dodatkowych prac?
Jest przygotowane.