logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Be Wave Smart Hub Plus - Utrata połączenia z serwerem Satel przez kartę SIM

gkkabk 03 Sty 2025 11:33 597 3
  • #1 21374717
    gkkabk
    Poziom 1  
    Cześć,

Posiadam system alarmowy, kontroler systemu Be Wave Smart hub plus. Mam taki problem, że co kilka dni dostaje komunikat że utracono polaczenie z serwerem satel, po czym po kilkudziesięciu minutach, czasem po godzinie polaczenie wraca.
    Czy ktoś miał podobny problem? Jako sposób połączenia mam ustawione polaczenie przez karte sim, jest to karta zagraniczna bo alarm jest ustawiony w mieszkaniu za granica.
    W razie czego mogę podesłać dokladniejsze konfigurację. Będę wdzięczny jeśli ktoś spotkał się z podobnymi problemami i będzie chciał pomoc.

Pozdrawiam
    AI: Jaki jest kraj i operator GSM karty SIM, której używasz do połączenia z serwerem Satel?
    Hiszpania
    AI: Czy podjąłeś już jakieś kroki w celu rozwiązania problemu lub otrzymałeś jakieś konkretne komunikaty o błędach?
    Tylko informacja o utracie polaczenia
  • #2 21374779
    Prot
    Poziom 38  
    Ocena: 297
    gkkabk napisał:
    jeśli ktoś spotkał się z podobnymi problemami

Podobne problemy miałem z krajowymi połączeniami via GSM w czasie przełączania przez operatora najbliższej stacji komórkowej z systemu 3G na 4G :-(
    Problemy ustąpiły po rekonfiguracji modemu i routera do pracy w 4G.
  • #3 21497493
    matovyMatovy
    Poziom 1  
    Mam to samo. Polska, karta GSM SIM z T-Mobile. Średnio co dwa dni Hub traci połączenie GSM i już go nie odzyskuje. Trzeba go zrestartować, żeby ponownie się połączył. W tym samym czasie połączenia LAN i WIFI są aktywne, ale zależy mi na GSM na wypadek odcięcia zasilania. Może ktoś, coś?
  • #4 21829345
    R_G_M
    Poziom 11  
    1. Be Wave Smart hub plus to NIE JEST system alarmowy i producent nigdy nie twierdził, że nim jest, więc możliwości naprawy/zwrotu z powodu złego działania jako system alarmowy są małe.
    2. IMHO, to błąd fabryczny urządzenia, które nie potrafi w czasie rzeczywistym obsługiwać tak dużej ilości zadań, a GSM ma chyba najniższy priorytet.
    3. Rozwiązanie to sprzedaż komuś, kto nie potrzebuje GSM, w niższej cenie lub pójście "na noże" z producentem.
REKLAMA