logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Beko Caffeexperto CEG7348DX wyłącza się po aktualizacji oprogramowania

lajczakg 06 Sty 2025 17:03 6771 32
REKLAMA
  • #1 21380274
    lajczakg
    Poziom 3  
    Witam
    Po podłączeniu ekspresu Beko Caffeexperto CEG7348DX do aplikacji i próbie aktualizacji oprogramowania ekspres się włącza na chwilę i wyłącza. Nic się nie da zrobić. Wie ktoś, co mogło się stać i jak to naprawić?
    Z góry dziękuję za pomoc.
    AI: Jakiej aplikacji użyłeś do aktualizacji oprogramowania ekspresu?
    HomeDirect
    AI: Czy podczas aktualizacji lub gdy ekspres się wyłącza, pojawiają się jakieś komunikaty błędów lub kody?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21380286
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2638
    Czy ty wybierałeś jakieś wersje aktualizacji czy soft sam to znalazł dla twojego ekspresu i zaktualizowałeś ?
    Prądu nie wyłączyli podczas aktualizacji ?
  • REKLAMA
  • #3 21380325
    lajczakg
    Poziom 3  
    Sam wybrał
    Nie wyłączyli prądu.
  • #4 21380331
    spinacz
    Poziom 42  
    No to sam pewnie już nie naprawisz bo wywaliło FW. Kontakt do producenta i ogólnie to oni zawinili więc powinni wziąść to na siebie i Ci go naprawić.
  • #5 21380332
    lajczakg
    Poziom 3  
    Ok jutro będę do nich dzwonił

Dodano po 14 [minuty]:

A co to jest to FW?
  • Pomocny post
    #6 21380382
    spinacz
    Poziom 42  
    Firmware, taki soft w ekspresie jego oprogramowanie wewnętrzne.
  • #7 21382046
    kusgrzegorz4
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Witam, mam ten sam problem. Poradziłeś sobie?
  • #8 21382307
    Acid_Burn85
    Poziom 3  
    Mam identycznie co niektórzy przy ściągnięciu aktualizacji 1.4 do ekspresu. Wyszukanie i sparowanie ekspresu z aplikacją HomeDirect przebiegło dobrze ekspres działał bez wyłączania się.Nastepnie chciałem pobrać aktualizację jak pokazywała aplikacja i tu już pojawił się problem co reszta osób opisała . Przy włączeniu aktualizuj ekspres się wyłączył samoczynnie po chwili komunikat za długi czas oczekiwania coś tam coś problem routera że za daleko .... Po 1h kombinowania że ekspres zepsułem i oddam na gwarancję to usunąłem go z aplikacji HomeDirect

Po usunięciu express odżył i działa prawidłowo.Kawa w końcu zrobiona 😊
    Według mnie problem leży w aplikacji HomeDirect w łączności bezprzewodowej
  • #9 21382326
    kusgrzegorz4
    Poziom 3  
    >>21382307 a jak tam u ciebie że spienianiem mleka bo u mnie jakoś marnie nie działa pokrętło regulacji.
  • #10 21382355
    Acid_Burn85
    Poziom 3  
    >>21382326 Na razie zrobiłem 2 razy Americano. Spieniacza nie używałem jeszcze, bo dziś odebrałem ekspres. Tak jak pisałem powyżej, ale przed szybkim wyłączeniem ekspresu zrobiłem przywrócenie ustawień fabrycznych na ekspresie i wyłączył się w trakcie resetu. Następnie usunąłem ekspres z aplikacji HomeDirect... zaś załączyłem i działa.
  • #11 21382659
    lajczakg
    Poziom 3  
    Witam
    Ekspres jedzie na serwis.
  • #12 21384360
    Acid_Burn85
    Poziom 3  
    >>21382659 Ile trzeba czekać na serwis?
  • REKLAMA
  • #13 21384362
    lajczakg
    Poziom 3  
    Wczoraj pojechał dopiero, nie wiem jeszcze, w jakim czasie będzie to zrealizowane.
  • #14 21386020
    kusgrzegorz4
    Poziom 3  
    Mój też pojechał na serwis, głównie z problemem spieniania mleka, i aktualizacją. Wadę mają usunąć niezwłocznie, jednak nie dłużej niż 14 dni.
  • #15 21391606
    monlom
    Poziom 2  
    Właśnie jestem po odbiorze z serwisu owego ekspresu do kawy i niestety ekspres w dalszym ciągu wyłącza się zaraz po włączeniu:( . Ale zrobiłam reset do ustawień fabrycznych i ekspres działa:) . Także serwis Beko się nie popisał.
  • #16 21391612
    spinacz
    Poziom 42  
    A co serwis powiedział że nie naprawili?
  • REKLAMA
  • #17 21391615
    monlom
    Poziom 2  
    Adnotacja z serwisu była taka: nie stwierdzono zgłaszanej usterki. Ekspres działa. Tylko nie wiem jak go sprawdzano, skoro po włączeniu zaraz się wyłączał. Magia.
  • #18 21392479
    StasiuStasiowski
    Poziom 13  
    Ocena: 57
    Może po prostu ekspres mimo, że wyłączony jest w trybie jakiegoś czuwania i jest połączony cały czas z aplikacją czy tam internetem, nie wiem dokładnie jak to działa i po prostu w serwisie się nie miał do czego połączyć i włączył się normalnie? Skoro reset do ustawień fabrycznych pomógł to może po prostu połączenie z aplikacją robiło ten problem.
  • #19 21396338
    esiu992
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Może ktoś sprawdzić czy przy ustawieniach spieniania na minimum i wyborze napoju gorące mleko oraz podaniu ilosci 200ml, robi tak jak u mnie tylko 100ml. Na standardowych tak samo robi tylko okolo 90ml.
  • #20 21397463
    plociennikjulia017
    Poziom 1  
    U mnie podobna sytuacja co u reszty ale od poczatku

Po zakupie Pobrałam aplikację na telefon HomeDirect po czym ekspres zaczął się wyłączać po ok 3 sek od włączenia, wysłałam na gwarancję, odpowiedź z serwisu po ok 2 tygodniach że nie stwierdzono usterki. Ekspres wrócił do mnie i znów było to samo, że wyłączał się sam. Odinstalowalam aplikacje, zrobilam reset i magicznie zaczął działać ale aż na 1 dzień po czym zaczęła się wyświetlać kontrolka jakiegoś błędu (wykrzyknik) i teraz jak go włączam to oczyszcza się, wyświetlają się kawy do wyboru no ale nie działa dotyk… więc nie pozostaje mi nic innego jak ponowna reklamacja
  • #21 21398584
    krissbatman54
    Poziom 1  
    >>21380274 Witam. Miałem tak samo. Wyłącz router Wi-Fi i przestanie ekspres się wyłączać. Wejdź w panelu ustawienia i przywróć fabryczne. Mi pomogło. Daj znać.
  • #22 21408433
    sanotskyivasyl
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam czy komuś udało się rozwiązać problem z podłączeniem expresu do appki? Mam ten sam problem i bardzo mnie to wkurza. Będę wdzięczny za pomoc
  • #23 21423804
    pzdiament
    Poziom 1  
    Miałem ten sam problem i przez tydzień szukałem rozwiązania... i znalazłem. Mogę pomóc, jak się jeszcze ktoś boryka z tym problemem. Sam problem leży po stronie samego oprogramowania ekspresu wersji 1.2, która niestety ma problemy z niektórymi modelami routerów. Niektórych po prostu nie trawi i dlatego się wyłącza, blokując całe urządzenie. Wyłączcie swój router. Włączcie w swoim telefonie osobisty hotspot i sparujcie swój ekspres poprzez niego. Podczas parowania już bez problemu zostanie pobrana aktualizacja do wersji 1.4. Urządzenie się zaktualizuje. Wtedy urządzenie się już nie wyłączy. Macie już teraz sparowany telefon z urządzeniem i po wyłączeniu swojego osobistego hotspotu możecie już korzystać z aplikacji HomeDirect. I teraz, żeby wasze urządzenie było w normalnej sieci Wi-Fi, po załączeniu waszego routera już z poziomu waszej aplikacji łączycie się z Wi-Fi waszego routera. I po bólu... Szkoda tylko, że te "MĄDRE GŁOWY" serwisowe tego nie wiedzą.... PS. Nie trzeba zmieniać routera...
  • #24 21423811
    sanotskyivasyl
    Poziom 5  
    >>21423804 Dzięki za radę…
  • #25 21426377
    kusgrzegorz4
    Poziom 3  
    A jak tam u was zlate macchiato o mnie ustawiony na 250ml robi tylko 120

Dodano po 8 [minuty]:

Zapomniałem dodać że właśnie wrócił z serwisu zaktualizowany z nowym spieniaczem i jest tak samo jutro wraca na serwis napiszcie jak tam u was że spienianiem
  • #26 21427730
    twrona111
    Poziom 3  
    Witam, jak sparować ekspres z siecią w telefonie? Home direct go nie widzi..Nie wiem jak koledzy łączą hotspot z telefonu,ale nawet ręczne wpisywanie nazwy i hasła z hotspotu nic nie pomogło. Ustawienia fabryczne też już były. Co robić?
  • #27 21427775
    sanotskyivasyl
    Poziom 5  
    Witam. Najlepiej to włączyć hotspot na innym telefonie i połączyć z telefonem, który będzie sparowany z ekspresem.
  • #28 21428023
    twrona111
    Poziom 3  
    Dlatego wydawało mi się i było niemożliwe. W weekend zobaczymy. Ale później widocznie można normalnie łączyć się z siecią, bo już mamy pewnie sprzęt po aktualizacji, poprawkach. Liczę, że to był ten problem. W serwisie powinni aktualizować do softu, a jak widzę, to marnie jest.
  • #29 21432331
    twrona111
    Poziom 3  
    Nie udało się. Teraz zerknąłem, nie wyłączyłem routera, ale zapomniałem sieć w hotspocie w innym telefonie. Trochę słaba ta sieć Plus u mnie, ale YouTube działał. Może jeszcze postaram się z inną siecią u znajomych, ale i tak to cyrk, żeby jeździć z ekspresem, bo nie może się połączyć z domowym routerem. Brak pomysłów...
  • #30 21432382
    sanotskyivasyl
    Poziom 5  
    >>21432331 u mnie było tak że po podłączeniu z hotspotem i sparowaniu z expresem nadal wyłączał się expres. Więc wziąłem żony telefon który nie był wcześniej parowany z exspresem pobrałem aplikację home direct zalogowałem się na swoje konto, na swoim telefonie włączyłem hotspot i normalnie aktualizowałem expres. Po aktualizacji wszystko działa przy użyciu domowego internetu.

Podsumowanie tematu

✨ Ekspres do kawy Beko Caffeexperto CEG7348DX po próbie aktualizacji oprogramowania przez aplikację HomeDirect zaczął się samoczynnie wyłączać zaraz po włączeniu, uniemożliwiając dalsze użytkowanie. Problem pojawił się podczas pobierania aktualizacji firmware (FW) wersji 1.4, która miała być automatycznie wybrana przez aplikację. Wyłączenia ekspresu występowały również podczas próby resetu do ustawień fabrycznych. Usunięcie ekspresu z aplikacji HomeDirect czasowo przywracało jego działanie. Wiele osób zgłaszało podobne problemy, a serwis Beko często nie potrafił ich potwierdzić ani skutecznie naprawić, mimo że ekspres po serwisie nadal wyłączał się samoczynnie.

Rozwiązaniem okazało się wyłączenie domowego routera Wi-Fi i sparowanie ekspresu z telefonem poprzez osobisty hotspot, co umożliwiło pobranie i instalację aktualizacji firmware 1.4 bez wyłączania urządzenia. Po aktualizacji ekspres działał stabilnie i można było ponownie połączyć go z domową siecią Wi-Fi przez aplikację HomeDirect. Problem wynikał z niekompatybilności oprogramowania ekspresu z niektórymi modelami routerów i słabym zasięgiem sieci. Dodatkowo zgłaszano problemy z funkcją spieniania mleka, gdzie ilość piany i mleka nie odpowiadała ustawieniom, a także błędy podczas procesu odkamieniania związane z wykrywaniem zbiornika na wodę.

Podsumowując, główną przyczyną wyłączania się ekspresu po aktualizacji była nieprawidłowa komunikacja z siecią Wi-Fi, a skuteczną metodą naprawy było użycie hotspotu telefonu do aktualizacji firmware. Problemy serwisowe wskazują na niedostateczną diagnostykę i brak aktualizacji oprogramowania podczas naprawy gwarancyjnej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA