logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kukirin G3 - Silnik nie reaguje na manetkę gazu, migający kierunkowskaz

piwas123 09 Sty 2025 20:37 1422 1
REKLAMA
  • #1 21385533
    piwas123
    Poziom 1  
    Kukirin g3. Przestał działać

Zaczęło się wczoraj. Podczas próby ruszania silnik załączał się zrywami tak jakby coś go blokowało. Pomogła zmiana ustawienia 'zero start'.
    Wieczorem wracając z krótkiej przejażdżki zauważyłem , że prawy tylny kierunkowskaz pomimo tego że nie był załączony świeci się, mruga itp
    Kolejna rzecz, dosłownie przed chwilą podczas jazdy kilka razy rozłączył mi się silnik (tak jakbym nacisnął hamulec) no i ostatecznie brak jakiejkolwiek reakcji silnika na manetkę gazu.

Rozebrałem dek. Było trochę wilgoci ale bateria jest sucha. Raz już wymieniałem kontroler bo upaliłem mosfety i obawiam się , że znów padł choć symptomy są zgoła inne. Nie mam pojęcia co się stało.

Pomóżcie, proszę
    Pokrywa z wilgocią na kontrolerze elektrycznego skutera Kukirin g3.
    Zdjęcie wnętrza rozebranego elektrycznego skutera z widocznymi śladami wilgoci wewnątrz obudowy.
    Widoczny jest otwarty panel elektryczny motoroweru z widocznymi przewodami i kondensatorami.
    Demontaż elektrycznej hulajnogi w warsztacie.
    AI: Czy sprawdzałeś stan kontrolera? Czy są jakieś widoczne uszkodzenia lub testowałeś go w jakiś sposób?
    Widocznych uszkodzeń brak
    AI: Czy na wyświetlaczu skutera pojawiają się jakieś kody błędów lub inne wskaźniki diagnostyczne?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21386713
    VPSA132
    Poziom 26  
    Ocena: 183
    piwas123 napisał:
    Rozebrałem dek. Było trochę wilgoci ale bateria jest sucha.

Odpowiedziałeś sam sobie.
REKLAMA