logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Egzamin ELM.02: Jak czytać schematy i łączyć przewody elektryczne?

y3ez4y 11 Sty 2025 21:16 1023 1
  • #1 21388608
    y3ez4y
    Poziom 2  
    Witam, piszę w poniedziałek egzamin praktyczny elm.02 i potrzebowałbym z wytłumaczeniem paru rzeczy (dużo wiem, ale potrzebuję parę informacji) i czy jest tu jakaś osoba, która chciałaby pomóc? Głównie chodzi mi o to, jak poprawnie czytać połączenia elektryczne i np. jak połączyć parę przewodów (np. ground) w jeden tak, żeby np. minus od zasilania był połączony w kostce elektrycznej z wszystkimi innymi minusami.
    Schemat elektryczny przedstawiający podłączenie klawiatury, przycisku wyjścia, zasilania, zamka i elektrozaczepu.
    AI: Czy możesz podać więcej szczegółów na temat rodzaju schematów elektrycznych, z którymi masz do czynienia?
    Najlepiej system kontroli dostępu.
    AI: Jakie konkretnie masz trudności z czytaniem schematów lub łączeniem przewodów?
    Głównie chodzi o parę przewodów w jeden.
  • #2 21388925
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1349
    Łączysz na przykład rozdzielaczami kompaktowymi: Link To egzamin teoretyczny czy praktyczny? W obu przypadkach postępowanie czy czytanie uzależnij od polecenia jakie masz wykonać a wstępnie to napisz nam jak Ty rozumiesz ten schemat, bo słyszałem, że tutaj na elektrodzie nie idzie się na gotowiznę a trzeba samemu dokonać próby interpretacji zadania czy polecenia a my nie znamy zadania ani polecenia co my/ty masz zrobić z tym schematem?Link Link
REKLAMA