logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 11 - Jak naprawić przycinający się dźwięk podczas oglądania filmów?

joachimlis7 12 Sty 2025 16:44 1254 8
REKLAMA
  • #1 21389647
    joachimlis7
    Poziom 2  
    Witam, posiadam komputer z zainstalowanym nowym systemem windows 11 i występuje na nim dziwny problem z dźwiękiem gdy oglądam coś na yt czy netflix to dźwięk raz na jakiś czas się przycina

nie jest to problem z głośnikami, bo na innych urządzeniach działa normalnie
    AI: Czy możesz podać specyfikację swojego komputera, w tym kartę dźwiękową, procesor i ilość RAM?
    i5 5500 rtx2060 16gb ram
  • REKLAMA
  • #2 21389942
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    uruchom komputer z pendrive zinnym systemem i sprawdz czy działa poprawnie.
    np ubuntu czy hirensboot
    czesto takie cuda sie dzieja w win11 bo sa zle drivery instalowane. ale najpierw test na innym systemie.
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • REKLAMA
  • #3 21390005
    joachimlis7
    Poziom 2  
    Zainstalowałem Windowsa 10 i na_razie na nim nie występuje ten problem.
  • #4 21390012
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1693
    joachimlis7 napisał:
    Zainstalowałem Windowsa 10 i narazie na nim nie występuje te problem

Niestety W11 to wieczna beta, a im nowsze build-y tym coraz gorsza...
  • REKLAMA
  • #5 21390153
    karolrkd
    Poziom 20  
    Ocena: 53
    artaa napisał:
    joachimlis7 napisał:
    Zainstalowałem Windowsa 10 i narazie na nim nie występuje te problem

Niestety W11 to wieczna beta, a im nowsze build-y tym coraz gorsza...

Czyli radzisz Szanowny kolego abym odinstalował WIN 11 PRO ?

Jakoś od lat mam , nie widzę problemu z działaniem a siedzę na nielubianej podobno przez 11 płycie Asusa .

Raczej skłonny jestem do opinii po co trochę poczytać i szukać rozwiązania , lepiej bo nie działa coś na wstrętnej 11 .

Oj, można pokazać jak psy wieszano na 10 bo 7 była a już XP , to wyrób niezastąpiony .

Zawsze uważam ,że lanie w czambuł trochę jest nieprofesjonalnym podejściem
  • #6 21390601
    psine.pl

Tu nie kwestia Lania w czambuł ale potwierdzone opinie 10tek serwisów gdzie zgłaszają kłopoty z Win 11.
    Nie kazdy na nie natrafia ale niestety dużo się pojawia usterek znikajacych głównie wifi lub kart muzycznych.
    Dziś mi trafił laptop po aktualizacji do 11 nie ma w ogóle karty muzycznej w urzadzeniach nie ma ani w błędach ani w ogóle (tak jakby ktoś ją wyjął.
    Wiem, że jestem w stanie namierzyć co windows zainstalował za driver zamiast audio ale ja wiem a użytkownik nie.
    Ergo póki mogę polecam wywalać 11 i stawiać 10tkę chyba że nie mam innego wyjścia.
    Bo niestety niektóre nowe laptopy nie zadziałają z Win 10 poprawnie.
    Trudno taka natura świat się zmienia może za rok 11 będzie stabilne :D
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
  • #7 21390757
    karolrkd
    Poziom 20  
    psine.pl napisał:
    Tu nie kwestia Lania w czambuł ale potwierdzone opinie 10tek serwisów gdzie zgłaszają kłopoty z Win 11.
    Nie kazdy na nie natrafia ale niestety dużo się pojawia usterek znikajacych głównie wifi lub kart muzycznych.
    Dziś mi trafił laptop po aktualizacji do 11 nie ma w ogóle karty muzycznej w urzadzeniach nie ma ani w błędach ani w ogóle (tak jakby ktoś ją wyjął.
    Wiem, że jestem w stanie namierzyć co windows zainstalował za driver zamiast audio ale ja wiem a użytkownik nie.
    Ergo póki mogę polecam wywalać 11 i stawiać 10tkę chyba że nie mam innego wyjścia.
    Bo niestety niektóre nowe laptopy nie zadziałają z Win 10 poprawnie.
    Trudno taka natura świat się zmienia może za rok 11 będzie stabilne :D

W pełni się zgadzam ,,, pytanie jest proste : dlaczego nie używamy Linuxa ?
    Kiedyś nawet EU planowała wsparcie , umarło , no tak korporacja i ich zausznicy .
  • REKLAMA
  • #8 21391701
    psine.pl

>>21390757 w polityke nie wchodzimy :-( co nie zmienia faktu, że choćby większość linuksów nie wspiera w pełni komercyjnych driverów choćby do nvidii....
    A windows bądź co bądź jest najbardziej chyba wszechstronnym systemem pójdzie prawie na każdej konfiguracji. Ale niestety zawsze do wyjścia następnego ten poprzedni boryka się z "dopieszczaniem" przez microsoft.
    Tak czy inaczej 11 na tą chwilę robi dużo błędów i jeszcze jakiś czas będą jaja.
    Jak dobrze kojarzę od maja wsparcie dla windowsa 10 będzie płatne ergo dużo ludzi przejdzie na 11. A tam już nie decyduje się co ma być a czego nie :D
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
  • #9 21391748
    karolrkd
    Poziom 20  
    Ależ jak najdalej od polityki .

To, tak jak z tym przysłowiem " Po co Bóg kobietę " za dobrze by się żyło chłopu.

Mnie wystarczy Linux , nie rypie w gierki ( segment graczy jest naganiaczem jak i ofiarą ) . Oprogramowanie potrzebne mam na laptopach od Linux , XP , 7 ( nie muszą mieć zadnich aktualizacji , niedziałająca w sieci ).

I jak mawiają , masz na czym czapkę nosić , wiec czym się przejmować .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z przycinającym się dźwiękiem podczas oglądania filmów na komputerze z systemem Windows 11, mimo że na innych urządzeniach dźwięk działa poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują przetestowanie systemu na innym nośniku, np. Ubuntu, aby sprawdzić, czy problem leży w sterownikach Windows 11. Użytkownik zainstalował Windows 10 i zauważył, że problem zniknął. Wiele osób wskazuje na problemy z Windows 11, w tym z kartami dźwiękowymi i Wi-Fi, sugerując, że system ten jest wciąż w fazie beta. Niektórzy użytkownicy zalecają powrót do Windows 10, chociaż zauważają, że nowe laptopy mogą nie działać poprawnie z tym systemem. Dyskusja porusza również temat wsparcia dla systemów Linux oraz ich ograniczeń w zakresie sterowników.
REKLAMA