logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Instalacja programu księgowego na Dell z Windows 11 nie działa - co robić?

lukpio3 17 Sty 2025 19:29 366 12
REKLAMA
  • #1 21397601
    lukpio3
    Poziom 21  
    Ocena: 169
    Cześć,
    Słuchajcie, walczę od 2 dni z instalacją programu księgowego. Już nawet support tej aplikacji rozkłada ręce. Problem jest ewidentnie po mojej stronie. Komputer na którym próbuję to zainstalować to laptop Dell z systemem operacyjnym Windows 11. Jest zainstalowany program antywirusowy ale jego wyłączenie i nawet odinstalowanie, nic nie daje. Jak się objawia problem? Klikam dwukrotnie plik exe. Pojawia się komunikat czy chcę zezwolić itd. Zezwalam. I koniec. Nie dzieje się totalnie nic. Jak uruchamiam menedżera zadań to widać że ten program po kliknięciu na zezwolenie, pojawia się na jakąś sekundę po czym znika. Próbowałem uruchamiać ten sam instalator, pobrany z tego samego źródła, na innym komputerze z windowsem 11 i wszystko idzie bez najmniejszego problemu. Ładnie się uruchamia instalacja. Już skończyły mi się pomysły co może być nie tak. Nigdy przenigdy nie miałem takiej sytuacji. Tym bardziej że jakieś inne programy mi się ładnie instalują. A ten za nic w świecie nie chce. Nie wiem, czy on jest przez coś blokowany? Tylko kurcze przez co. Tak jak wspomniałem, Support techniczny tej firmy też nie ma pojęcia co jest nie tak i pierwszy raz z czymś takim się spotyka. Może ktoś z Was podrzuci jakiś pomysł bo ja już naprawdę nie wiem :(.
  • REKLAMA
  • #2 21397615
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1409
    Podaj nazwę programu oraz producenta.
  • REKLAMA
  • #3 21397618
    lukpio3
    Poziom 21  
    Jest to program firmy Alcode. Tam są dwa moduły. Jeden moduł to Kadry a drugi Płace. Oba się nie instalują.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21397624
    lukpio3
    Poziom 21  
    >>21397619

Tak, aplikacja działa w środowisku SQL server i ten jest włączony.
  • #7 21397714
    lukpio3
    Poziom 21  
    Zrobiłem jak napisałeś. Restartowałem po kilka razy usługi, zatrzymywałem, uruchamiałem. Zero efektu. Dalej nie uruchamia się instalka :(
  • #9 21397769
    lukpio3
    Poziom 21  
    Kurde, nic to nie daje, zero efektu :(.
  • #11 21397807
    lukpio3
    Poziom 21  
    Dobra, problem rozwiązałem inaczej. Tryb awaryjny. Zainstalowało się. I w normalnym trybie działa wszystko prawidłowo :).
  • #12 21397821
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1409
    lukpio3 napisał:
    Tryb awaryjny. Zainstalowało się. I w normalnym trybie działa wszystko prawidłowo .

No to teraz wysyłasz pismo do supportu tego softu o zwrot 10% wynagrodzenia za opiekę techniczną :)
  • #13 21403290
    lukpio3
    Poziom 21  
    Temat zamyka. Opis rozwiązania w moim poprzednim poście :).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zmagał się z problemem instalacji programu księgowego firmy Alcode na laptopie Dell z systemem Windows 11. Mimo prób wyłączenia i odinstalowania programu antywirusowego oraz uruchamiania instalatora jako administrator, instalacja nie przebiegała pomyślnie. Po kilku sugestiach dotyczących sprawdzenia usług SQL Server, użytkownik ostatecznie rozwiązał problem, instalując program w trybie awaryjnym, co umożliwiło prawidłowe działanie aplikacji w normalnym trybie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA