logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

XP błąd podczas instalacji programu księgowego :(

katoda 13 Sty 2004 20:19 1269 3
REKLAMA
  • #1 474169
    katoda
    Poziom 20  
    Ocena: 51
    Witam!

Usiłuje zaistalować program do prowadzenia książki przychodów/rozchodów. Podczas instalacj wywala błąd C:\WINDOWS\System32\VBAJET32.DDL >docelowy plik jest w użyciu >proszę zamknąć wszystkie aplikacje :?: Wszystkie programy wyłączone łącznie z pocztą , siecią , antywirem (awast) , nawet drukarkę wywalałem... i wyłanczałem możliwe procesy z menadzera... Brak mi już pomysłów :? Podawanie chasła admina czy instalka na kącie admina też nie skutkują....

Może ktoś ma jeszcze inne pomysły?

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 474334
    powerm
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    Vbajet32.dll jest plikiem Visual Basic for Applications. Jego skladniki uzywaja programy Office podejrzewam ze i Outlook. Powylaczaj je.
    Proponuje tez uzycie msinfo32.exe oraz poszukania jakiegos programu ktory wskaze ci jakie procesy uzywaja plikow np psinfo z www.sysinternals.com
    Windebug do sciagniecia z microsoftu tez ma taka funkcje.
  • REKLAMA
  • #3 474345
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Zainstaluj ten g**niany program w trybie awaryjnym. To jest bardzo częste przy programach finansowo-księgowych, że mają bardzo źle napisane programy instalacyjne.
  • #4 474545
    katoda
    Poziom 20  
    Ocena: 51
    Dzięki!!! Instalacja w trybie awaryjnym zakończona sukcesem :)

Pozdrawiam!
REKLAMA