Kolejny temat i rozważania co kupić ?
Czasami potrzebny mi miernik - raczej dość często i na takich jestem "wychowany" dlatego manual, ale do rzeczy.
Mój stary Proskit MT-5211 zakończył żywot - a to pokrętło się rozlatuje, raz poszedł na "pożyczki" i ktoś zakres skopał i przysmażyło ścieżki. Szukam czegoś podobnego może nowszego z lepszą dokładnością ? (może nie koniecznie bo ta jest często tu wystarczająca), ale może mechanicznie trwalszego ? (stary miał chyba ze 3-4 lata).
Wiem, że są dostępne, ale może ktoś ma coś sprawdzonego, pewnego i jest z tego zadowolony. Każde opinie mile widziane. Wiem, że MT-5211 jest dalej dostępny i w ostateczności ...... , ale może coś przeoczyłem w oglądaniu multimetrów.
Założenia poza powyższymi:
- oddzielny włącznik zasilania, nie w przełączniku głównym
- długi czas pracy na bateriach nawet po auto-wyłączeniu w MT-5211 nawet nie pamiętam kiedy wymieniałem baterię.
- zakres pomiaru prądu do min 20A
- mile widziany układ przełącznika jak w MT-5211
- temperatura nie jest wymagana
- bety tranzystorów na tym nie mierzę
Założenia finansowe ? dajmy na start 300zł zobaczymy co wyjdzie.
Nie jest to główny miernik bo jeszcze mam:
- AN870 Aneng
- BM789 Brymen
- UT71D Uni-T (ten to chyba tylko na obciążenie szuflady)
Czasami potrzebny mi miernik - raczej dość często i na takich jestem "wychowany" dlatego manual, ale do rzeczy.
Mój stary Proskit MT-5211 zakończył żywot - a to pokrętło się rozlatuje, raz poszedł na "pożyczki" i ktoś zakres skopał i przysmażyło ścieżki. Szukam czegoś podobnego może nowszego z lepszą dokładnością ? (może nie koniecznie bo ta jest często tu wystarczająca), ale może mechanicznie trwalszego ? (stary miał chyba ze 3-4 lata).
Wiem, że są dostępne, ale może ktoś ma coś sprawdzonego, pewnego i jest z tego zadowolony. Każde opinie mile widziane. Wiem, że MT-5211 jest dalej dostępny i w ostateczności ...... , ale może coś przeoczyłem w oglądaniu multimetrów.
Założenia poza powyższymi:
- oddzielny włącznik zasilania, nie w przełączniku głównym
- długi czas pracy na bateriach nawet po auto-wyłączeniu w MT-5211 nawet nie pamiętam kiedy wymieniałem baterię.
- zakres pomiaru prądu do min 20A
- mile widziany układ przełącznika jak w MT-5211
- temperatura nie jest wymagana
- bety tranzystorów na tym nie mierzę
Założenia finansowe ? dajmy na start 300zł zobaczymy co wyjdzie.
Nie jest to główny miernik bo jeszcze mam:
- AN870 Aneng
- BM789 Brymen
- UT71D Uni-T (ten to chyba tylko na obciążenie szuflady)