logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Amica FK3356N 2DFX - chłodziarka nie osiąga zadanej temperatury

fahowiec 22 Sty 2025 17:40 366 2
REKLAMA
  • #1 21404984
    fahowiec
    Poziom 2  
    Hej, mam pytanie, posiadam lodówkę Amica jak w tytule i mam problem bo nie chłodzi w chłodziarce do zadanej temperatury, wisi na 11 stopniach, zamrażarka działa prawidłowo ale nie wiem ile ma stopni bo nie mam aż tak dobrego czujnika, został wymieniony termostat i czujniki ale to nie przyniosło efektów, błędy jakie pokazuje to E0 oraz E2 ale te elementy zostały wymienione, czy ktoś z użytkowników może posiada podobna lodówkę i by podał mi jakie wartości powinny być w tym menu serwisowym ? Albo jak zresetować do ustawień fabrycznych ? Niestety wyłączenie z prądu nie przynosi efektów, z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21405090
    roxio
    Poziom 27  
    Ocena: 211
    Lodówka potrafi się "zawiesić", lodówkę trzeba odłączyć od zasilania i zostawić uchylone drzwi na ok. 10 min. Rozumiem żę lodówka nie jest "zastawiona" i ma wolne przestrzenie około 3cm od obudowy? Przepustnica sprawna?
  • #3 21405197
    fahowiec
    Poziom 2  
    Hej, dziękuję za odpowiedź. Tak, przepustnica została właśnie wymieniona na nową, podczas wymiany zauważyłem, że stara jest trochę zamarznięta i dało się ją ruszyć dopiero po jakimś czasie. Lodówka nie jest niczym zastawiona, zastanawia mnie tylko, jak zresetować jej pamięć, bo może coś tam jest nagrzebane. Może odłączyć ją na dobę albo dłużej? Nie mam pomysłu.
    Edit:
    Przepustnica podczas wymiany była w pozycji otwartej, a Pan, co mi wymieniał inny element, powiedział, że wiatrak jest sprawny, więc na chłopski rozum powinno być chłodno, no ale niestety nie jest.
REKLAMA