logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skytronic TV-1445: TV nie wyłącza się w trybie standby, ciemny obraz po włączeniu

bitters 13 Gru 2005 20:41 1142 3
REKLAMA
  • #1 2080733
    bitters
    Poziom 14  
    Ocena: 40
    poczatkowo telewizorek wyłaczał sie znalazłem zimne luty w okolicy pionu,i wymieniłem elki w zasilaczu,w tej chwili nie wyłacza sie w stby,jak załczam go do sieci włacza sie wysokie wszystko chodzi ale obraz jest ciemny,przycisne na pilocie przycisk power i momentalnie pojawia sie obraz a gdy chce go wyłaczyc w stby owszem ginie obraz ale tv nadal pracuje, nie mam schematu tego tv moze ktos cos podpowie gdzie szukac,czy to wina procka,nie mam za duzego doswiadczenia w naprawie sprzetu rtv i dlatego prosze o pomoc,
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2080786
    kilork
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Witam!
    Jest to typowy objaw uszkodzenia włącznika elektroniicznego tej serii
    telewizorów dotyczy to samo AXXION itp. W wyłączniku elektronicznym przepalają się tranzystory: C2335 oraz A1013 i w wyniku tego stopień końc. H jest cały czas pod napięciem. Proszę poszukać te tranzystory (pośrodku płyty) i wymienić - schemat zbędny. Powodzenia
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2080807
    jezrdna
    Poziom 21  
    Ocena: 68
    Na napięciu 110V wychodzącym z zasilacza , a zasilającym odchylanie lini (wysokie napięcie) jest tranzystor 2SC2553 i 2SA1013 lub inne - nie rozłączają w/w napięcia Uwaga!!! koniecznie wymień elki po pierwotnym w zasilaczu
  • #4 2083638
    bitters
    Poziom 14  
    Ocena: 40
    temacik zamkniety tv uruchomiony po wymianie A 1013 wiekie dzieki kolega za pomoc.
REKLAMA