logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainicjować Developer Unit (Y) w Konica Minolta Bizhub C308?

mc2002luki 24 Sty 2025 09:20 312 3
REKLAMA
  • #1 21407342
    mc2002luki
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam,
    Przymierzam się do wymiany Developer Unit (Y) w urządzeniu Konica Minolta Bizhub C308 i przychodzę tutaj z pytaniem, czy ktoś może zna ścieżkę, jak dojść do inicjacji poszczególnego modułu dev w panelu serwisowym urządzenia?
    Poszukując informacji na ten temat, znalazłem stronę z chipem resetującym jednostki developera. To znaczy, że przy jego użyciu można zresetować pojedynczy developer i tutaj kolejne pytanie, czy tylko przy użyciu tego chipa mogę zainicjować, zresetować developer, czy da się to zrobić bez niego? Z góry dziękuję.
    Widok ekranu komputera z wyświetlonym chipem resetującym jednostkę developera.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21407396
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 836
    Jeżeli wymienisz cały DV na nowy to nie potrzebujesz nic robić. Sam się “odpali” i ustawi. Jeżeli zaś chcesz wymienić sam deweloper to po jego wymianie zostaw ten chip co jest a ten podłącz tylko na chwilę żeby odpalił a potem podłącz ten z wywolywaczki żeby się ustawiła wartość TCR. Z zamiennikami tego chipa bywają problemy ze stabilnolnoscią odczytów dlatego ten oryginalny warto zostawić w wywoływaczce.

C.
  • REKLAMA
  • #3 21408609
    kulka35
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    @mc2002luki I Ty zadajsz takie pytanie w dziale "Profesjonalne", no daj spokój.

do Admin: Post do usunięcia z działu "ksero ,Profesjonalne".
  • #4 21408611
    mc2002luki
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Wolę wstawić do "profesjonalne", żeby odpowiedział mi ktoś bardziej doświadczony. Jestem na początku swojej drogi z serwisem drukarek i urządzeń, stąd to pytanie dla niektórych oczywiste, dla mnie nie.
REKLAMA