logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do zarządzania serwisem z aktualizacjami - alternatywa dla NTSN.serwis?

barrrrrman 24 Sty 2025 10:55 522 6
REKLAMA
  • #1 21407457
    barrrrrman
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Witam, zastanawiam się nad kupnem programu do zarządzania serwisem. Znalazłem program NTSN.serwis, program wydaje się przyjazny w użytkowaniu, ale zastanawia mnie brak wsparcia aktualizacji. Ostatnia aktualizacja to kwiecień 2015. Czy możecie polecić jakiś podobny program, który ma wsparcie i jest intuicyjny? Nie potrzebuję programu online, gdyż pracy nie zabieram do domu :-). Chodzi o to, by program działał w firmie i baza danych była na firmowym serwerze.
  • REKLAMA
  • #2 21412047
    arek.kcz
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    NTSN nie ma już od dawna wsparcia i nie jest rozwijany.

Wielu użytkowników NTSN przeniosło się do https://serwisant.online/

Jest to co prawda aplikacja działająca w chmurze, ale ten aspekt nie tyle dotyczy zabierania pracy do domu, bo to głownie zależy od ciebie, co bardziej kwestii utrzymania, którymi w aplikacjach typu SaaS nie trzeba zawracać sobie głowy.
  • REKLAMA
  • #3 21414802
    barrrrrman
    Poziom 13  
    Dziękuję za podpowiedź,a może ktoś z forumowiczów używa tego programu NTSN.serwis podpowie czy na przykład na windows 10 lub 11 występują jakieś błędy ?
  • REKLAMA
  • #4 21738281
    piniuch
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Cześć. Używam ten program. Bez licencji. Co 100 dni usuwam klucz z rejestru i po odpaleniu programu mam nastepne 100 dni. Baze mam na serwerze mysql po to by z 2 miejsc moc sobie dodawac i przeglądać dane. Nie zapłacę za licencję programu ktory nie jest aktualizowany od 10 lat, a placic za co innego tez mi sie nie chce w jednoosobowym serwisie gitarowym. Tak - gitarowym dlatego musiałem sobie pomodyfikować co się dało,zeby mi pasowało. Na szczescie dużo pól da się zmodyfikować. Udało mi się też usunąć z wydruku znak wodny ntsn. Ogólnie uważam,ze to dobry program choć mogłby mieć więcej możliwości modyfikacji pod siebie. Obecnie szukam jakiegoś dekompilatora, który go ugryzie i będę mógł więcej sobie z nim zrobic.

Odpowiadając na pytanie, używam obecnie na windows 11 i nie ma problemów.
  • #5 21740022
    barrrrrman
    Poziom 13  
    Też tak myślę że to jest dobry program.
  • #6 21847312
    gsmdoctorpl
    Poziom 1  
    >>21738281
    Witaj,
    napisałem do Ciebie pytanko na pw - będę wdzięczny gdybyś mi podpowiedział.
  • REKLAMA
  • #7 21848045
    barrrrrman
    Poziom 13  
    Szkoda że już nie wspierają tego programu....bo program ma potencjał i można by go ulepszyć, właśnie dla takich firm mniejszych które za dużo wymagań nie mają.....

Podsumowanie tematu

✨ Program NTSN.serwis nie jest już rozwijany i nie posiada wsparcia aktualizacji od 2015 roku. Użytkownicy poszukujący alternatyw wskazują na serwisant.online, aplikację działającą w chmurze, która oferuje aktualizacje i łatwiejsze utrzymanie, choć wymaga dostępu online. NTSN.serwis jest nadal używany na systemach Windows 10 i 11, działa stabilnie, jednak brak licencji wymusza okresowe usuwanie klucza z rejestru co 100 dni. Baza danych może być umieszczona na firmowym serwerze MySQL, co umożliwia dostęp z wielu lokalizacji. Program jest modyfikowalny pod kątem pól i wydruków, co jest istotne dla jednoosobowych serwisów, np. gitarowych. Poszukiwane są narzędzia do dekompilacji w celu dalszej personalizacji oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA