logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 4 1.9 TDI 90 km na 110 km - zmiana turbo i komputera, co z podciśnieniem?

golf4sss 07 Lut 2025 01:40 651 2
REKLAMA
  • #1 21428300
    golf4sss
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Golf 4 1.9 TDI 90 km zamiana na 110 km -
    Witam panowie, potrzebuję się dowiedzieć, czego mi brakuje do szczęścia, aby wykonać pełnego swapa z 90 km, jaki był w aucie, na 110 km. Sprawa wygląda tak, że poprzedni silnik się zepsuł, urwało się mocowanie i został wsadzony 110 km, lecz został wsadzony ze starym turbo, ponieważ wydech miał 4 dziury, a nie 3. Komputer również został ten sam, ale teraz po czasie mam komputer z 110 immo off i mam turbo z 110, które będę chciał przełożyć i podpasować do wydechu na 3 śruby. Teraz mam pytanie, bo jeżeli zmienię turbo i komputer, to czy muszę jeszcze coś zmieniać w podciśnieniu? Mam w tym silniku akumulator podciśnienia, ale nie podłączałem go, bo nie mam nawet gdzie. Też nie wiem, czy mam jakiś zaworek N75, bo mam taką złotą małą obudowę, do której wchodzą 3 węże, i jestem ciekaw, czy byłoby w porządku, jeżeli od niej dałbym po lewo trójnik i tam podłączył akumulator podciśnienia, czy jednak muszę coś dokupić. No i dodam jeszcze, że nie mam tego zaworka jednokierunkowego czarno-białego.
    Przewody i komponenty pod maską samochodu Golf 4.

Dodano po 2 [minuty]:

Dodatkowo nie mam jak odczytać kodu silnika, bo na bloku jest niewidoczny.
  • REKLAMA
  • #3 21429237
    golf4sss
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    >>21428438 a ogólnie słyszałem, że można ten schemat też skrócić, i jak to działa? czy nie bawić się w to i zrobić tak, jak jest?
REKLAMA