logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyblakłe kolory i migoczące paski w CS2 na RX7600 i Acer Nitro KG251Q

erqezek 08 Lut 2025 16:09 318 2
REKLAMA
  • #1 21430356
    erqezek
    Poziom 3  
    Cześć, wystąpił dzisiaj u mnie problem z kolorami w monitorze. Podczas korzystania monitor się wyłączył i całkowicie zresetował. Żeby zaczął działać, wystarczyło zrestartować komputer. Po zrestartowaniu zauważyłem zmianę w kolorach oraz częstotliwość odświeżania była nie do zmienienia na 60 Hz, a przy próbie otworzenia AMD Software wyskakiwał błąd PA-300. Rozwiązałem go, wchodząc do menadżera urządzeń i zmieniając sterownik karty graficznej na taki o takiej samej nazwie, będący na tym komputerze. Naprawiło to błąd z Hz oraz odpalaniem AMD Software. Natomiast został problem z wyblakłymi kolorami oraz w CS2 pojawiły się migoczące paski dosyć sporej szerokości z innych części ekranu.

Monitor: Acer Nitro KG251Q 240 Hz
    Karta graficzna: RX7600
    Windows 11

Z góry dziękuję za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 21431161
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1726
    Jest kolega pewny że to wina monitora a nie karty graficznej?

Próbowałeś na innym ekranie (np. TV)?
  • #3 21431211
    erqezek
    Poziom 3  
    Mi się wydaje, że coś nie gra między monitorem a kartą graficzną, ponieważ ostatnio zmieniłem komputer, a monitor mam już od kilku lat i nie było takich problemów. Od początku już był nawet problem z FreeSync, bo sam się włączał/wyłączał.
REKLAMA