Witam!
Mam pralko-suszarkę bosch series 6 typ WNAD63 / WDU2853KPL.
Przestało mi działać suszenie, tzn. program suszenia się uruchamia, pochodzi ok. 0.5h i kończy się bez kodu błędu [wyświetlacz pokazuje znów opcje włączenia suszenia].
Pranie jest mokre i zimne.
Udało mi się wejść w tryb serwisowy:
pokrętło na wirowanie przy zamkniętym bębnie, przytrzymanie na wyświetlaczu "śnieżynki" [dolny prawy róg] przez ok 3-4 sek. i przekręcenie pokrętła o jeden w prawo.
Pralka zaczyna wtedy pikać i wyświetla błąd E:33-00.
Rozebrałem od góry komorę wentylatora i grzałki, była zasyfiona "filcem", wyczyściłem wszystko.
Po odpaleniu programu suszenia, wentylator się kręci, grzałka powietrza nie grzeje.
Czy moglibyście pomóc w temacie?
1. ma ktoś kody błędów do tego modelu?
2. czy po wyczyszczeniu trzeba skasować błąd, aby grzałka zaczęła grzać?
3. jak w tej pralce skasować ten błąd?
4. na filmach w internatach widać możliwość przejścia do programów testowych w trybie serwisowym P01, P02, itd., u mnie + i - nie działa, kojarzy ktoś jak to zrobić na tym modelu?
5. jeżeli to może być grzałka jak to zweryfikować?
6. jeżeli to jest grzałka, to jak namierzyć numer części do mojego modelu?
7. jeżeli to nie jest grzałka, to co to może być innego i jak zdobyć numer części?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam!
Mam pralko-suszarkę bosch series 6 typ WNAD63 / WDU2853KPL.
Przestało mi działać suszenie, tzn. program suszenia się uruchamia, pochodzi ok. 0.5h i kończy się bez kodu błędu [wyświetlacz pokazuje znów opcje włączenia suszenia].
Pranie jest mokre i zimne.
Udało mi się wejść w tryb serwisowy:
pokrętło na wirowanie przy zamkniętym bębnie, przytrzymanie na wyświetlaczu "śnieżynki" [dolny prawy róg] przez ok 3-4 sek. i przekręcenie pokrętła o jeden w prawo.
Pralka zaczyna wtedy pikać i wyświetla błąd E:33-00.
Rozebrałem od góry komorę wentylatora i grzałki, była zasyfiona "filcem", wyczyściłem wszystko.
Po odpaleniu programu suszenia, wentylator się kręci, grzałka powietrza nie grzeje.
Czy moglibyście pomóc w temacie?
1. ma ktoś kody błędów do tego modelu?
2. czy po wyczyszczeniu trzeba skasować błąd, aby grzałka zaczęła grzać?
3. jak w tej pralce skasować ten błąd?
4. na filmach w internatach widać możliwość przejścia do programów testowych w trybie serwisowym P01, P02, itd., u mnie + i - nie działa, kojarzy ktoś jak to zrobić na tym modelu?
5. jeżeli to może być grzałka jak to zweryfikować?
6. jeżeli to jest grzałka, to jak namierzyć numer części do mojego modelu?
7. jeżeli to nie jest grzałka, to co to może być innego i jak zdobyć numer części?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam!