logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się HWInfo64 i OCCT na Windows 10 - jak naprawić?

1999pawelmufc 09 Lut 2025 10:27 537 2
REKLAMA
  • #1 21431411
    1999pawelmufc
    Poziom 3  
    Witam
    Mam problem z programami monitorującymi takimi jak HWiNFO64 czy OCCT. Po jakimś czasie od zainstalowania, przy włączaniu zawieszają się, a po kliknięciu w nie Windows wyświetla komunikat, że program nie odpowiada i próbuje go wyłączyć, jednak bez powodzenia. Co więcej, ja również w żaden sposób nie mogę ich wyłączyć, nawet przez menedżer zadań. Nawet komputera nie jestem w stanie wyłączyć klasyczną metodą, bo w nieskończoność "trwa zamykanie" i muszę z guzika.
    Da się to jakoś naprawić bez reinstalacji systemu?
    Korzystam z Windows 10
  • REKLAMA
  • #2 21431454
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1462
    Konfiguracja ?

Co masz na sumieniu ? Niesamowita ilość rzeczy zainstalowanych ?
    Overclocking ?
    Jak z kontrola antywirusową ?

Nie jest typowe mieć takie problemy (sam używam), więc wniosek prosty ...
  • #3 21432022
    1999pawelmufc
    Poziom 3  
    >>21431454
    Bawiłem się overclockingiem procka - Ryzen 9 5900 trochę, ale już przywróciłem ustawienia domyślne jakiś czas temu. Ale przypomniałem sobie właśnie, że problemy mogły się zacząć, gdy ściągnąłem Ryzen Master. Na nim też się bawiłem podkręcaniem, ale już to odinstalowałem.
    Lista zainstalowanych programów w systemie Windows.. Czasami też podkręcam kartę - RTX 3080. Zainstalowane mam 4 gry i kilka programów, pokażę na zdjęciu. Jeśli chodzi o antywirus, to mam Norton, zrobiłem właśnie skan, ale nic nie wykrył.
REKLAMA