Witam forumowiczów. W moim napędzie do bramy Nice Spido600 mam zakodowane pilota era Inti. Dokupiłem jeszcze jednego takiego samego pilota i mam problem z jego zakodowaniem. Centralka go nie przyjmuje. Klikam na niej 1x przycisk Radio, aby zakodować jeden przycisk, następnie na nowym pilocie wciskam i trzymam przycisk, aby go zakodować. Centralka w tym czasie powinna wykonać 3 dłuższe mignięcia diodą LR w celu potwierdzenia zapisu, ale zamiast tego wychodzi z trybu programowania pilota. Próbowałem też skopiować sygnał ze starego pilota i mimo że robię wszystko zgodnie z instrukcją, również to nie działa. Dodam, że pamięć centrali jest odblokowana. Kasowałem też z pamięci centralki wszystkie piloty i po tym zabiegu ponownie udało mi się dodać tylko tego "starego" pilota, który był zakodowany wcześniej (to też model era Inti). Pomyślałem więc, że nowy pilot jest wadliwy. Kupiłem zatem jeszcze jedną sztukę i ta sama sytuacja. Czy ktoś ma pomysł, co może być przyczyną braku możliwości dodania nowego pilota do centrali Spido600?
AI: Czy podczas nieudanych prób programowania pojawiają się jakieś kody błędów lub specyficzne wzory migania diod, które mogłyby wskazać na problem?
Nie
AI: Czy podczas nieudanych prób programowania pojawiają się jakieś kody błędów lub specyficzne wzory migania diod, które mogłyby wskazać na problem?
Nie