logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi redmi note 8 pro - Ładowanie rozłącza się i włącza cyklicznie co 3 sekund

gothicman213 21 Lut 2020 16:13 17148 19
  • #1 18484857
    gothicman213
    Poziom 5  
    Ocena: 5
    Witam. Kupiłem ostatnio wyżej wymienionych nowy telefon. Ładowarka oryginalna ładuje ładnie ale z innymi mam problem - ładowanie rozłącza się i włącza cyklicznie co 3 sekundy. Ktoś ma jakieś pomysły czemu tak jest?
  • #3 18484911
    gothicman213
    Poziom 5  
    Jak najbardziej.
  • #4 18484926
    Prot
    Poziom 38  
    Ocena: 297
    Fragment z instrukcji:
    Cytat:
    Ładowanie Gdy bateria telefonu rozładowuje się, podłącz przewód USB do telefonu i do ładowarki umieszczonej w gniazdku elektrycznym. Odłącz ładowarkę, gdy telefon będzie w pełni naładowany. Korzystaj wyłącznie z autoryzowanych przewodów USB i ładowarek. Korzystanie z nieautoryzowanych urządzeń do ładowania telefonu może spowodować poważne uszkodzenie baterii, a nawet doprowadzić do wybuchu.
  • #5 18485003
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Może telefon próbuje przełączyć się na szybkie ładowanie z 5 na 9v i ładowarka /kabelek to uniemożliwiają. Są to ładowarki oryginalne od innych telefonów czy jakaś chińszczyzna?
  • #6 18485022
    gothicman213
    Poziom 5  
    Najpierw używałem nołnejmowej lampki biurowej z indukcyjnym ładowaniem. Nie działała ale myślę sobie że pewnie lampka ma problemy. Potem patrzyłem na ładowarki Samsungowe i też lipa.
  • #7 18485040
    QMirek
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Przetestowałem inne ładowarki, dostałem tablet bez ładowarki - po kilku trafiłem na tę odpowiednią na innych zachowywał się tak jak Twój telefon, sam mam Mi6 i od początku używam ładowarki z innego telefonu i jest ok. Taki sam problem mam z nawigacją nie mogę dopasować ładowarki sieciowej i muszę ładować ją w samochodzie.

Nie wiem jak to się stało ale ucięło mi początek mojego postu, gdzie poradziłem aby autor potestował różne ładowarki najlepiej z kablem oryginalnym chociaż ja używam kabla firmy AUKEY ( przy pomiarach " przesyła." więcej mA niż orginalny😀
  • #8 18485051
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Ogólnie dziwna sprawa, ba przez moje ręce przechodzi sporo urządzeń, które ładuje oryginalnymi ładowarkami, ale nie mam ładowarek każdego producenta, i poza ewidentnymi problemami z płytą / złączem takie rzeczy się nie dzieją. Z drugiej jednak strony, podstaw do reklamacji Ci to nie daje bo w świetle instrukcji telefon działa właściwie.
    Próbowałeś ładować na oryginalnym kablu, czy kablu od tamtych ładowarek?
  • #9 20179651
    Hektar Zahle.r
    Poziom 30  
    Ocena: 262
    U mnie to samo. Nie pokazuje się duże kółko na cały ekran, tylko mała ikonka baterii z procentami jakby była zwykła ładowarka. Stało się to tuż po tym jak kolega podłączył do mojej oryginalnej ładowarki swój telefon. Czy możliwe, że ładowarka zapamiętała ustawienia jego telefonu i spaliła mój telefon ???

Dodano po 1 [minuty]:

O to logo mi znikło

Xiaomi redmi note 8 pro - Ładowanie rozłącza się i włącza cyklicznie co 3 sekund
  • #10 20179742
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 257
    Po ostatnich aktualizacjach brak szybkiego ładowania. Działa tylko pod oryginalnym zasilaczem.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 20179847
    Hektar Zahle.r
    Poziom 30  
    Jakich aktualizacjach ? Nic nie aktualizowałem !!! Szczerze to mam w du.. ie wszystkie aktualizacje i mam je wyłączone !!!

Dodano po 12 [minuty]:

Ponawiam pytanie.

Czy możliwe, że ładowarka zapamiętała ustawienia jego telefonu i spaliła mój telefon ???
  • #12 20181030
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 747
    Nie możliwe. Mam mi 11 akurat nowszy ale mi. Pożyczałem swoją ładowarkę bratu do innego tel. Nic nie zapamiętało. Być może jest jakiś cwancyk jak to ujmę że działa tylko z oryginalnym kablem i ładowarką od xiaomi. Choc się jeszcze nie spotkałem z takim czymś. Proponuję jeszcze zaktualizować oprogramowanie o ile nie jest. 👍

Dodano po 58 [sekundy]:

Hektar Zahle.r napisał:
    Jakich aktualizacjach ? Nic nie aktualizowałem !!! Szczerze to mam w du.. ie wszystkie aktualizacje i mam je wyłączone !!!

Dodano po 12 [minuty]:

Ponawiam pytanie.

Czy możliwe, że ładowarka zapamiętała ustawienia jego telefonu i spaliła mój telefon ???

Telefon spalony by się nie uruchamiał.. Tobie też proponuję zaktualizować 👍 a najlepiej walnąć reset jeszcze. Widzę na forum mi znany problem. Oprogramowanie szaleje. Niektórym zaczęło działać nawet po 3 resetach dopiero. Proponuję aktualizacje wpierw.
  • #13 20181222
    Hektar Zahle.r
    Poziom 30  
    Co Ty bredzisz ? Jakich resetach ? Nie dociera do Ciebie, że NIC NIE AKTUALIZOWAŁEM I MAM W D. PIE TE AKTUALIZACJE I MAM JE WYŁĄCZONE !!! Czytać nie umiesz ? Podaj mi linki do przykładów, ze komuś pomógł jakiś głupawy reset. Bo moim zdaniem mam spalony telefon. Tylko jak to zdiagnozowac ? USB działa. Ładowarka sprawna. Nie działa quick charge. Naprawiać to czy sprzedać ?

Moderowany przez nutergsm:

3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum.

• #14 20181248
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 257
    Sam bredzisz i nie krzycz bo aż uszy bolą. Gdybyś miał spalony telefon to tak jak winmap napisał byś nie uruchomił telefonu. Możesz mieć uszkodzoną płytkę ładowania i tyle.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #15 20181268
    winmap
    Poziom 38  
    Hektar Zahle.r napisał:
    Co Ty bredzisz ? Jakich resetach ? Nie dociera do Ciebie, że NIC NIE AKTUALIZOWAŁEM I MAM W D. PIE TE AKTUALIZACJE I MAM JE WYŁĄCZONE !!! Czytać nie umiesz ? Podaj mi linki do przykładów, ze komuś pomógł jakiś głupawy reset. Bo moim zdaniem mam spalony telefon. Tylko jak to zdiagnozowac ? USB działa. Ładowarka sprawna. Nie działa quick charge. Naprawiać to czy sprzedać ?

Walnij się w głowę człowieku.. Mam nadzieję że moderator to czyta...
    Wejdź sobie na forum mi i sobie znajdź! Ty się człowieku naucz czytać i nie cwaniakuj. Takich tutaj bezmyślnych ludzi nie potrzebujemy. Pozdrawiam.

Moderowany przez nutergsm:

3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum.

• #16 20181289
    Hektar Zahle.r
    Poziom 30  
    Nic takiego nie znajduje.
  • #17 20181301
    winmap
    Poziom 38  
    Hektar Zahle.r napisał:
    Nic takiego nie znajduje.

Użyj wujka google.... Nie będę już komentować. Wpierw wykonaj to co Ci napisaliśmy... Jeżeli nie chcesz to nie dowiesz się co jest problemem. Tkwij dalej w tym że spalił Ci się telefon.
    Aktualizacja i reset. Nie pomoże to szukamy dalej....
    Koniec moich komentarzy..
  • #18 20181516
    Hektar Zahle.r
    Poziom 30  
    Żadnych aktualizacji. Jak nie dociera to nie mamy o czym gadać. Nie po to kupiłem telefon żeby się bawić w jakieś bzdurne resety które tylko kasują wszystkie dane na telefonie. Chce to naprawić albo sprzedać.
  • #19 20665849
    rose83dk
    Poziom 2  
    Miałam w Samsungu podobną sytuację że na wolnym ładowaniu Czy w samochodzie pod komputerem działało a na szybkim ładowaniu nie. A okazało się jak się kompatybilnie uruchomisz program tryb programisty w telefonie to tam w ustawieniu na szybkie ładowanie i już teraz hulana każdej ładowarce nie tylko oryginalnej i szybkie ładowanie też działa.
  • #20 20666460
    Hektar Zahle.r
    Poziom 30  
    Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. Ładowanie samo się naprawiło. Najpierw zaczęły wyskakiwać jakieś dziwne komunikaty o aktualizacjach systemowych, na które nie miałem żadnego wpływu. W międzyczasie chciałem te aktualizacje jakoś wyłączyć, ale się nie dało. Podczas tych aktualizacji szybkie lądowanie nie działało. Aż do następnego dnia kiedy samo się naprawiło. Oczywiście wykluczam kabel i ładowarkę, gdyż podmieniałem a druga. Myślę, że telefon zaczął coś aktualizować bez mojej wiedzy i ta aktualizacja przebiegła błędnie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem telefonu Xiaomi Redmi Note 8 Pro, gdzie ładowanie rozłącza się co 3 sekundy przy użyciu nieoryginalnych ładowarek. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić moc ładowarek oraz ich kompatybilność z szybkim ładowaniem. Wskazują, że problem może wynikać z nieodpowiednich ładowarek, które nie obsługują wymaganych napięć. Użytkownik testował różne ładowarki, w tym Samsung i lampkę biurową, ale nie uzyskał pozytywnych rezultatów. Pojawiają się również spekulacje o możliwych problemach z oprogramowaniem, które mogą wpływać na działanie szybkiego ładowania. W końcu, po nieokreślonym czasie, problem z ładowaniem sam się rozwiązał, co sugeruje, że mogło to być związane z nieprawidłową aktualizacją systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA