logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować licznik stron w Brother DCP-L3560CDW? Szukam instrukcji resetu chipu.

przemek20011 28 Lut 2025 13:01 570 5
REKLAMA
  • #1 21459786
    przemek20011
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Witam, w związku z tym ze mój kombajn kyocera dokonał żywota, doszedłem do wniosku że może teraz kupię coś mniejszego.
    W chwili obecnej używam Brother DCP-L3560CDW skończył się oryginalny toner( kupiłem zamiennik i czekam na dostawę), ale nurtuje mnie takie pytanie. Jest możliwość zrestartowania licznika wydrukowanych stron? w modelu niżej znalazłem instrukcję jak to zrobić lecz do tego modelu jakoś nie mogę znaleźć. Ktoś podpowie jak zrestartować chip?
  • REKLAMA
  • #2 21459865
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1843
    Pytasz o sposób resetowania licznika stron wydrukowanych przez drukarkę czy reset licznika wydrukowanych stron na kartridżu?
    Jeśli to drugie to w jakim celu? Nowy zamiennik tego nie potrzebuje.
  • REKLAMA
  • #3 21459871
    przemek20011
    Poziom 15  
    >>21459865

O to drugie, pytam z tego powodu że w większości przypadków toner nie jest zużyty do końca i jeszcze kilkaset stron wydrukuje. W chwili obecnej trzyma mnie błąd pustego tonera. Kolejna sprawa ciekaw jestem czy się da, bo do modelu DCP-L3550CDW znalazłem taką opcję.

Wiem, że nowy toner tego nie potrzebuje, ale chcę coś na szybko wydrukować na starym a już nie da rady, muszę czekać na zamiennik.
  • REKLAMA
  • #4 21464626
    przemek20011
    Poziom 15  
    EDIT

No i pojawił się drobny problem. Przyszedł zamiennik, drukarka nie pokazuje pustego tonera, ale jakość wydruku pozostawia trochę do życzenia. Czarny kolor drukuje tak jakby pokrywał całą przestrzeń kartki. Resetowałem ustawienia kolorów i nic wiele nie pomogło. Czyby zamiennik był słabej jakości? Czy po wydrukowaniu kilkuset stron to samo ustąpi. Generalnie przy tej ilości stron co drukuję to nie przeszkadza mi za bardzo, ale od czasu do czasu potrzebuję czystego wydruku i wtedy będzie mnie to wkurzało :/ Mam w planie przełożyć chip do starego/oryginalnego tunera i zobaczyć czy będzie różnica.
    Kartka z testowym wydrukiem pokazującym różne odcienie szarości i kolorowe paski na drewnianym stole.
  • REKLAMA
  • #5 21464671
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1843
    Złóż reklamację, dołącz ten zabrudzony wydruk.
  • #6 21469479
    przemek20011
    Poziom 15  
    >>21464671

Witam, kilka dni nie używałem drukarki , dziś chciałem złożyć tą reklamację, zrobiłem ponowny wydruk testowy i ku mojemu zdziwieniu wydruk wyszedł czysty bez zabrudzeń. Pewnie toner odstał się złapał temperaturę pokojową i na razie wszystko w porządku. W załączeniu zdjęcie jak wyglądało a jak teraz drukuje.
    Nic jakby ktoś posiadał wiedzę jak w przyszłości zrestartować liczbę stron w tonerze byłbym wdzięczny.
    Wydruk testowy dokumentu i kolorowy obraz na kartce leżącej na biurku.

EDIT:
    I pewnie znalazłem odpowiedź na moje pytanie.... Nic teraz trzeba będzie gdzieś szukać jakiegoś taniego chipa.... a spróbuję podmienić ten chip w oryginalnym tomerze ciekawe ile zostało tam jeszcze proszku.
    https://www.youtube.com/watch?v=4yfTymAGamk&ab_channel=viandant5
REKLAMA