Witam.
Ktoś może podpowie jak to zrobić? Albo czego będę potrzebował.
Jest Hala. 4 rzędy lamp swietlowkowych led, zasilane z lampy do lampy, kablem 5x1,5. Zapalane są z klawiszy co druga. I tak każdy rząd.
I tutaj moje pytanie, czy da się wydzielić z w każdym rzędzie po co druga albo co 3 lampę w rzędzie i zrobić z nich oswietlenie nocne i załączane i klawiszem i czujka ruchu?
Ktoś coś podpowie czy da się takie coś zrobić i co będę potrzebował?
Edit.
Dostałem informację od opiekuna projektu że:
Że z 12 modułów w rzędzie ma się świecić 4 i 9 moduł cała noc.
Żadnych dodatkowych przełączników i czujek.
Sterowane jakimś sterownikiem/przekaznikiem lub zegarem - pominąć obecne przełączniki (ale to nie wymóg).
Okablowanie każdego rzędu ma być ściągnięte do RG. Nkt YDY 5x1,5
W dzień mają się świecić wszystkie moduły w każdy rzędzie.
Po godzinie 22, zegar czy jakiś sterownik ma sterować oświetleniem i przy otwarciu o 6 ma się zapalać właściwe cale oswietlenie (prawdopodobnie dzierżawa sklepu).
Te modułu 4 i 9 są po to żeby osoba mogła pójść zamknąć drzwi automatyczne i wrócić na zaplecze i wyjść, ale także do kamer aby miały lepsze pole widzenia.
Ktos teraz ma pomysł? Może będzie jaśniej.
Ja z taką mniejsza automatyka mało mam wspólnego.
Ktoś może podpowie jak to zrobić? Albo czego będę potrzebował.
Jest Hala. 4 rzędy lamp swietlowkowych led, zasilane z lampy do lampy, kablem 5x1,5. Zapalane są z klawiszy co druga. I tak każdy rząd.
I tutaj moje pytanie, czy da się wydzielić z w każdym rzędzie po co druga albo co 3 lampę w rzędzie i zrobić z nich oswietlenie nocne i załączane i klawiszem i czujka ruchu?
Ktoś coś podpowie czy da się takie coś zrobić i co będę potrzebował?
Edit.
Dostałem informację od opiekuna projektu że:
Że z 12 modułów w rzędzie ma się świecić 4 i 9 moduł cała noc.
Żadnych dodatkowych przełączników i czujek.
Sterowane jakimś sterownikiem/przekaznikiem lub zegarem - pominąć obecne przełączniki (ale to nie wymóg).
Okablowanie każdego rzędu ma być ściągnięte do RG. Nkt YDY 5x1,5
W dzień mają się świecić wszystkie moduły w każdy rzędzie.
Po godzinie 22, zegar czy jakiś sterownik ma sterować oświetleniem i przy otwarciu o 6 ma się zapalać właściwe cale oswietlenie (prawdopodobnie dzierżawa sklepu).
Te modułu 4 i 9 są po to żeby osoba mogła pójść zamknąć drzwi automatyczne i wrócić na zaplecze i wyjść, ale także do kamer aby miały lepsze pole widzenia.
Ktos teraz ma pomysł? Może będzie jaśniej.
Ja z taką mniejsza automatyka mało mam wspólnego.