Witam, koledzy, potrzebuję pomocy w ustawieniu anteny sat canal. Wymienione dwie anteny, nowy kabel i konwenter, a sygnał, jakość non stop na 0%. Proszę o pomoc.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdokrzewskidariusz napisał:Aplikacja pomoże tylko w tym sensie że po udostępnieniu lokalizacji pokaże jakie w danym miejscu są ustawienia azymutu, elewacji i kąt skręcenia konwertera.Ustawiałem według miernika wskazówkowego i sygnalizującego oraz kompasem. Ściągniętą mam aplikację do ustawiania i nic nie pomogło.
dokrzewskidariusz napisał:Ustawiałem według miernika wskazówkowego i sygnalizującego oraz kompasem. Ściągniętą mam aplikację do ustawiania i nic nie pomogło.
Dodano po 3 [minuty]:
Dziękuję koledzy za podpowiedź, jutro spróbuję jeszcze raz.
marceli6 napisał:Zrobi, zrobi antenę można ustawiać poprawnie bez żadnego miernika domowym sposobem.co nie zmienia faktu że bez porządnego miernika nic nie zrobi.
marceli6 napisał:Jasne a potem na elektrodzie wołanie o pomoc
Lukas6432 napisał:bumble napisał:Do tego wymagać, choć trochę ambicji i samodzielnosci a nie wszystko podsunięte pod nos.Pomagać i edukowac.
dokrzewskidariusz napisał:Ustawiałem według miernika wskazówkowego i sygnalizującego oraz kompasem. Ściągniętą mam aplikację do ustawiania i nic nie pomogło.
Dodano po 3 [minuty]:
Dziękuję koledzy za podpowiedź, jutro spróbuję jeszcze raz.