jcieplinski89 napisał: Ja nie chcę podróby z Ali, tylko oryginalną głowicę.
Z tego co wiem, to i tak wszystkie lasery robią w chinach... Nie ważne czy oryginał czy "podróba" to to samo - różnica polega na tym, że podczas sprawdzania te słabsze (o gorszych parametrach optycznych) są kierowane do ogólnej sprzedaży a te lepsze do produkcji i serwisów. Nie znaczy to jednak że każdy z tych gorszych nie nadaje się do niczego - po prostu można trafić na dobry a można na złom. Jaka sztuka się trafi to może wiedzieć tylko sprzedawca, bo to on odbiera towar z fabryki i wie ile za co płaci. A żeby potem sprzedać towar i tak wszystkie mają taką samą cenę - jak się komuś trafi złom to albo zareklamuje i dostanie zwrot lub inny laser, albo zrezygnuje z reklamacji uznając ze to i tak wszytko to złom... Summa summarum sprzedawca na tym zarabia.
Sprawdzaj ilość "gwiazdek" albo opinie albo jedno i drugie. Dobrze jest też sprawdzić ile sztuk dany sprzedawca sprzedał - to wszystko razem daje pewny obraz czy sprzedawca sprzedaje uczciwie dobry towar, czy szmelc i po kilku sprzedanych sztukach zwija interes by się pojawić jako inna firma.
To dotyczy nie tylko laserów ale w zasadzie każdego sprzedawanego na Alli towaru.