Witam i proszę o pomoc w następującej sprawie: postanowiłem swoja starą wiertarkę zasilaną bateriami niklowo cynkowymi przerobić na zasilanie bateriami lijon 18650. Zakupiłem płytkę BMS 5S oraz ładowarkę Lithium B
attery Charger model szYB-21020 o napięciu wyjściowym 21V 2A.Po podłączeniu baterii do BMS
pomierzyłem nap. na płytce BMS i tak między pinem -B a ogólnym + jest nap. 21,5V, to samo napięcie jest między pinem C a ogólnym plusem . Silnik wiertarki podłączyłem między ogólny plus a pin C i w momencie włączania wiertarki napięcie spada do zera.
Z kolei na zakupionym zasilaczu bez obciążenia jest nap, 21,5V ale jak próbuje obciążyć go żaróweczką 12V napięcie spada do zera.Czy ten zasilacz jest uszkodzony?.Możę zbyt drobiazgowo się rozpisałem , ale nie miałem nigdy do czynienia z tymi akumulatorkami jak i ładowaniem.
Z kolei na zakupionym zasilaczu bez obciążenia jest nap, 21,5V ale jak próbuje obciążyć go żaróweczką 12V napięcie spada do zera.Czy ten zasilacz jest uszkodzony?.Możę zbyt drobiazgowo się rozpisałem , ale nie miałem nigdy do czynienia z tymi akumulatorkami jak i ładowaniem.