logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whatsapp na Samsung A53 - problem z przywróceniem czatów z kopii Google Drive

com1 21 Mar 2025 18:58 546 3
REKLAMA
  • #1 21489542
    com1
    Poziom 9  
    Hej wszystkim. Mam problem z aplikacją WhatsApp po zmianie telefonu na nowy. A więc tak, do tej pory miałem stary telefon Samsung A5 i na nim był zainstalowany WhatsApp. Na tym telefonie mam system Android 6. Wykonałem kopię zapasową czatów, która zapisała się na Dysku Google. Teraz w nowym telefonie Samsung A53 chciałem przywrócić za pomocą tej kopii z Dysku Google historię czatów na WhatsApp. I niestety podczas próby jej pobrania z dysku postęp zatrzymuje się na 7% i dalej nie idzie. W efekcie na nowym telefonie WhatsApp jest zupełnie pusty i nie ma na nim żadnej historii. Ktoś potrafi coś poradzić? Na nowym i starym telefonie jest ta sama wersja WhatsAppa, zaktualizowany został Dysk Google, czyszczona była pamięć podręczna WhatsAppa po zainstalowaniu na nowym telefonie i nadal nic. Może ktoś coś podpowie...
  • REKLAMA
  • #2 21489819
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5475
    @com1
    Swego czasu, na moim nowym fonie, też coś nie chciało się pobrać z kopii.

Zresetowałem fona jeszcze raz, zalogowałem się na konto Google i zostawiłem fona w spokoju na dobę - poszło bez problemu i wszystko się pobrało.
  • REKLAMA
  • #3 21489830
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1436
    Spróbowałbym się zalogować jeszcze raz na starym telefonie i jeszcze raz wyeksportować zawartość czatów. Następnie konfiguracja na nowym telefonie.
  • #4 21490199
    com1
    Poziom 9  
    >>21489819

Już wielokrotnie restartowałem telefon, ale bez większego rezultatu.

Dodano po 1 [minucie]:

@staś pytalski

A może wygenerować teraz kopię czatów bez szyfrowania danych?
REKLAMA