emik napisał: To niech kolega zmierzy, a później pisze takie tematy.
Zmierzyłem i pobór prądu to 1,08mA nie ma mowy o pomyłce.
Przyda się ta wiedza innym, po co ma mi pobierać prąd 16- 19 mA na czuwaniu skoro ta opcja jest super -nie miałem jej w poprzednich radyjkach. (ostatnie pobierało na stałe 13mA aż padło i zaczęło pobierać 300mA - odesłane na gwarancji zwrot kasy - pocieszyłem nim się kilka miesięcy, gwarancja się przydaje. (ono było od początku z wadą).
Powoli doszedłem część tych ustawień jak ta ikonka na dole po prawej, radio ma wbudowany kilka ustawień dla Europy i Europy wschodniej i tam jest AM i FM, dla Europy zachodniej tylko FM dostępny obecne pasmo.
Zmiana zasięgu stacji.
Do wyboru AM FM jak radio ustawione dla Europy wschodniej, czyli stary zakres UKF i AM -przełączanie ich w EU zachodnia zmiana .
To się nie dziw, że zadaje pytania. Chińczyk rożnie podchodzi do tych ikonek i oznaczeń co radio, to jest różnie.
Te radio 4GB/64GB ma naprawdę dużo ustawień, jedyne co brakuje to wmontowanego CAN -tylko obsługa jest wgrana programowo (o to akurat się zapytałem przed zakupem. Opis aukcji bardzo chaotyczny, a sprzedawca tez nie bardzo wie, co sprzedaje do końca. Zadałem mu kilka pytań to cisza obecnie.
Myślę, że większość ustawień już poznałem przez 2 dni "radio na stole").
Mam jeszcze kilka pytań do ustawień jak sygnał mikrofonu i internet po BT przy rozmowie zestawu "głośno mówiącego w radiu", ale najpierw poczekam, na odpowiedź sprzedawcy i na osobno dokupiony mikrofon.
Funkcja alternatywnych częstotliwości (AF) w sposób ciągły dostraja się do stacji o najsilniejszym sygnale w sieci, a funkcja informacji drogowych (TA) zapewnia bieżące informacje drogowe oraz programy dotyczące ruchu drogowego (TP), jeśli zostaną odebrane.
Nie montuję radii samochodowych na co dzień i nie prowadzę zakładu usługowego, ta wiedza przyda się innym.
Poczekam z zamknięciem tematu bo jeszcze trochę grzebania przy nim jest.
Miałem pecha poprzedni egzemplarza był z wada, obecny działa prawidłowo, dlatego te problemy się pojawiły jak i niesprawny enkoder głośności -pokrętło z przodu, żaden reset radia nie pomagał, gubienie fal radiowych itp.
Egzemplarze tego radia 2GB/64GB to muły ich nie polecam.
Co innego 4GB/64GB te polecam, Ma wszystko co potrzeba RDS, WIFI, BT, Android 14PL do wyboru Android Auto itp.
Temat do zamknięcia.