logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić NAT 3 na NAT 2 na PS4 z routerem TCL HH515L LINKHUB 5G?

nowak92211 30 Mar 2025 11:44 930 2
REKLAMA
  • #1 21500680
    nowak92211
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z NAT 3 w konsoli PS4. Przekopałem wszystkie fora, wszystkie filmiki i nigdzie nie mogłem znaleźć routera, takiego, jakiego ja posiadam. Więc może jest tu ktoś, kto miał podobny problem z routerem TCL HH515L LINKHUB 5G. Wszystkie filmiki pokazują routery, których opcje wyglądają nieco inaczej niż u mnie, dlatego pytam się was, doświadczonych ludzi, bo jak dzwonię, odbierają bardzo niekompetentni ludzie z ORANGE. Jak mam zrobić tak, żeby na konsoli PS4 nie łączyło NAT 3, tylko chociaż NAT 2, bo naprawdę nie da się funkcjonować. Jeżeli czegoś nie napisałem, proszę pytać, ja już nie mam siły i walczę z tym naprawdę długo, a chciałbym tylko popykać sobie w CoD-a.
    Zbliżenie na etykietę routera TCL HH515L LINKHUB 5G.
    AI: Jakie ustawienia sieciowe już próbowałeś zmienić na routerze, aby poprawić NAT?
    Próbowałem z tym DMZ, wpisywać porty, ale dalej nic.
    AI: Jaki typ połączenia internetowego posiadasz (np. światłowód, DSL, kablowe) i czy używasz dodatkowego sprzętu sieciowego, takiego jak modemy lub przełączniki?
    Używam połączenia Wi-Fi.
  • REKLAMA
  • #2 21500714
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2505
    Pierwsze co, to wykupić PUBLICZNY adres IPv4 u operatora. Potem ustawić APN na VPN. Potem pozwolić na dzialanie UPnP na konsoli i w TCL.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21500788
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5404
    @nowak92211
    Tak jak pisze Kolega wyżej.

Ja tylko dodam, że będzie to opłata miesięczna, doliczona do ogólnego rachunku za internet.
    Orange oferuje dwa rodzaje adresów IP - publiczny zmienny i publiczny stały.
    Publiczny zmienny jest tańszy.
    https://www.orange.pl/view/vpn
REKLAMA