logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prawidłowy testpoint w Siemens CX65 - lokalizacja i instrukcje

dziqi 15 Gru 2005 22:16 1515 9
REKLAMA
  • #1 2087285
    dziqi
    Poziom 13  
    prosze o pomoc w sptawie testpointa w cx65 . dzis sie dowiedzialem na forum ze cx ma to samo tp co c65 a jak bylem w serwise z telefonem to znajomy serwisant w zupełnie innym miejsci z drugiej strony płyty to tp robil i telefon sie nie laczyl . Jaki jest prawidlowy testpoint w siemensie cx65???
  • REKLAMA
  • #2 2087300
    haller
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    Jest z tej samej strony co do c65.
  • REKLAMA
  • #3 2087334
    dziqi
    Poziom 13  
    to ja nie rozumiem co za serwis .. facet prowadzi serwis w centrum miasta nie dosc ze juz uwalił mi 2 sztuki t230 to tego tez nawet podlaczyc nie umie . i tacy ludzie prowadza serwisy .............. fakt sprzęt ma bo dostał dotacje z unii na parenascie tysiecy ale co po sprzecie co z tego ze dasz spawaczowi stradivariusa jak i tak smyczek połamie;) jutro pojde i sam podlacze natym jego cudnym sst tp tak jak w c65 a tak swoja droga to telefon cx65 bez tp nie zostanie wykryty przez sst?
  • #4 2087346
    haller
    Poziom 26  
    Bodajze do wersji 25 pojdzie bez tp.
  • REKLAMA
  • #5 2087359
    dziqi
    Poziom 13  
    wersja chyba jest 46 ale bez tp wogóle fona nie wykrywał bylo phone not powered on jak robil tp w innym miejscu dalej byl ten sam komunikat a z tego co wiem to fon byl uwalony przy upgradowaniu oprogramowania i ustarka nie byla spowodowana upadkiem czy czyms takim
  • #6 2087376
    haller
    Poziom 26  
    Ponoc mozna jeszcze zanizac swupem do v25, wtedy sciagasz locka bez tp i potem znowu wgrywasz swupa co byl poczatkowo, ale tego sposobu jeszcze nie probowalem.
  • REKLAMA
  • #7 2087739
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    da rade bez TP, jest do tego aplikacja w javie (px65v4)
  • #8 2088011
    dziqi
    Poziom 13  
    ale on jest martwy wiec raczej aplikacja w javie nic nie da trzeba po tp zrobic .. ok pozniej dam znać czy cos z tego wyszlo
  • #9 2132169
    digitel1
    Poziom 12  
    Witam, ja robiłam v43 wgrałam swap v16 bałem się że telefon nie wstanie ale dziłał normalnie a simlock nie zejdzie nawet w SST :(

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy prawidłowej lokalizacji testpointa (TP) w telefonie Siemens CX65 oraz problemów z jego wykrywaniem podczas serwisu. Potwierdzono, że testpoint w CX65 znajduje się po tej samej stronie płyty co w modelu C65. Próby podłączenia TP z przeciwnej strony płyty skutkowały brakiem łączności i komunikatem "phone not powered on". Wersje oprogramowania mają wpływ na konieczność użycia TP – do wersji 25 możliwe jest programowanie bez testpointa, natomiast nowsze wersje (np. 46) wymagają TP do wykrycia telefonu przez SST. Istnieje metoda obniżenia wersji oprogramowania (downgrade do v25) w celu zdjęcia simlocka bez TP, jednak nie była ona przetestowana przez uczestników dyskusji. Dodatkowo wspomniano o aplikacji w Javie (px65v4) umożliwiającej obsługę bez TP, ale w przypadku całkowicie nieaktywnych telefonów jest ona nieskuteczna. Próby wgrywania starszych wersji oprogramowania (np. swap v16) na nowsze wersje (v43) nie zawsze skutkują zdjęciem simlocka. Problemy z serwisem i nieprawidłowym podłączeniem TP mogą prowadzić do uszkodzenia telefonu lub braku jego wykrycia przez narzędzia serwisowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA