logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner Kenwood KRF-V7070 - głośniki piszczą i wyłącza się amplituner, co robić?

rezimarcel08 05 Kwi 2025 14:43 231 3
REKLAMA
  • #1 21507735
    rezimarcel08
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, posiadam Amplituner Kenwood KRF-V7070 i od jakiegoś czasu czasu dzieje się z nim coś dziwnego..
    Problem jest taki, że podczas oglądania telewizji czy też słuchania muzyki, na normalnej głośności raz na jakiś czas głośniki (para stereo) zaczynają na pełnej głośności piszczeć. W takiej sytuacji wyłączałem Amplituner i zostawiałem, go na chwilę po czym po włączeniu wszystko było w normie, ale wczoraj po tej sytuacji uruchomiłem go to chciałem zmniejszyć bass, więc na pilocie przycisłem przycisk od Bass Boost, po czym wszystko strzeliło i amplituner sam się wyłączył i zaczęła migać czerwona dioda, odłączyłem go z prądu i właśnie zastanawiam się co może być tego przyczyną? (Okazało się, że w podłączonych do amplituenra para głośników stereo głośniki wysokotonowe spaliły się).
    - Co może być przyczyną?
    - Jak rozwiązać taki problem?
    AI: Jakie są modele i specyfikacje głośników podłączonych do amplitunera?
    Sony SS nx1
    AI: Czy wprowadzałeś ostatnio jakieś zmiany w konfiguracji lub czy miały miejsce jakieś zdarzenia, które mogły wpłynąć na działanie amplitunera (np. przepięcia, aktualizacje oprogramowania)?
    nie
  • REKLAMA
  • #2 21507928
    SlawekKedra
    Poziom 43  
    Ocena: 1927
    Czy ten amplituner nadal działa po włączeniu czy po tym strzeleniu przestał działać?
  • REKLAMA
  • #3 21516678
    rezimarcel08
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    >>21507928 tak, po wyłączeniu i ponownym włączeniu działa dalej, lecz po dłuższym czasie jest to samo.
  • #4 21516740
    SlawekKedra
    Poziom 43  
    Ocena: 1927
    Moim zdaniem nie da się tego naprawić na odległość nie tylko ze względu na duże skomplikowanie konstrukcji ale też z tego wzgledu że usterka nie występuje permanentnie tylko ujawnia się czasami.
REKLAMA