Cześć
Jestem zielony z elektryki.
Mam problem z alarmem, prawdopodobnie Satel CA-10 KLED.
Samoistnie odpala się alarm. Mało tego, po włączeniu płyty indukcyjnej w kuchni też alarm się włącza i czasami przy włączeniu światła w łazience i rolet zewnętrznych.
Będę wzywał specjalistę do tego, ale na razie chciałem odpiąć zasilanie, żeby po prostu nie budziło mnie w nocy i sąsiadów.
Jak to zrobić?
Dodaję zdjęcia poglądowe, jak to w centrali wygląda:
AI: Czy możesz opisać, gdzie znajduje się zasilanie alarmu i jak wygląda jego podłączenie?
Niestety nie znam się, ale chyba kabel zasilania wychodzi ze ściany.
Nie wiem, gdzie jest bezpiecznik.
AI: Jakie masz doświadczenie z pracą przy instalacjach elektrycznych? Czy czujesz się komfortowo z odłączaniem zasilania?
Jestem zielony.
Jestem zielony z elektryki.
Mam problem z alarmem, prawdopodobnie Satel CA-10 KLED.
Samoistnie odpala się alarm. Mało tego, po włączeniu płyty indukcyjnej w kuchni też alarm się włącza i czasami przy włączeniu światła w łazience i rolet zewnętrznych.
Będę wzywał specjalistę do tego, ale na razie chciałem odpiąć zasilanie, żeby po prostu nie budziło mnie w nocy i sąsiadów.
Jak to zrobić?
Dodaję zdjęcia poglądowe, jak to w centrali wygląda:
AI: Czy możesz opisać, gdzie znajduje się zasilanie alarmu i jak wygląda jego podłączenie?
Niestety nie znam się, ale chyba kabel zasilania wychodzi ze ściany.
Nie wiem, gdzie jest bezpiecznik.
AI: Jakie masz doświadczenie z pracą przy instalacjach elektrycznych? Czy czujesz się komfortowo z odłączaniem zasilania?
Jestem zielony.