logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnat Edition 440 HQ - brak niskich tonów na mostku, jak to naprawić?

Prezes420 07 Kwi 2025 09:33 345 2
REKLAMA
  • #1 21510108
    Prezes420
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Witam
    Wzmacniacz to Magnat Edition 440 HQ

Uporałem się z podaniem sygnału omijając przedwzmacniacz ale nie wiem dlaczego dzieje się tak iz jak mam głośnik na mostku to słychać muzykę ale tak jakby brakowało tam niskich tonów
    Jak mam podłączony głośnik do pierwszego kanału albo drugiego to dźwięk jest okej
    Ale niestety nie mam możliwości korzystania z potencjometrów

A co do końcówek to mam tylko po parze na kanał

Dodano po 1 [godziny] 57 [minuty]:

Ktoś może mi powiedzieć gdzie się można przylutować do koncowki mocy sygnałem żeby podać sygnał na te dwie pary tranzystorów mocy najlepiej w trybie mostka ?

Dodano po 4 [godziny] 9 [minuty]:

Zdjęcie wnętrza wzmacniacza samochodowego Magnat Edition 440 HQ z widoczną płytą drukowaną i komponentami elektronicznymi.
    Wnętrze wzmacniacza Magnat Edition 440 HQ z widocznymi elementami elektronicznymi.

Dodano po 12 [minuty]:

Moje pytanie brzmi, w które miejsce przylutowuje się przewód żeby dać prosto na końcówkę mocy sygnał ?
  • REKLAMA
  • #2 21510948
    bratHanki
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Jeżeli dwa kanały pracują w mostku to przypadkiem jeden z kanałów nie powinien dostawać sygnału w odwróconej fazie?
    Pytanie nr 2. Tranzystory końcowe przeżyją te eksperymenty?
  • #3 21511162
    Prezes420
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    W oryginale ten wzmacniacz ma mostek, tylko pytanie czy wgl da się to zrobić bez tej małej płytki której nie posiadam niestety

Druga sprawa to dlaczego jest przylutowany przewód do wyjścia głośnika plus pierwszego i plus trzeciego ?

Zdjęcie dolnej strony płytki drukowanej wzmacniacza z przylutowanym przewodem.

Dodano po 4 [godziny] 54 [minuty]:

A i brakuje mi jeden 50n06, czy mogę któregoś z tych tutaj wrzucić?

Zbliżenie na różne tranzystory leżące na drewnianej powierzchni.
REKLAMA