logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać dostęp do ustawień kamery DVS-MP2036CT-IRW-KIT przez IP?

dj_master0 07 Kwi 2025 09:52 1020 27
  • #1 21510128
    dj_master0
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    Witam czy ktoś wie jak można wejść w menu ustawienia kamery DVS-MP2036CT-IRW-KIT podpinam się po wifi do rejestratora do którego jest podłączona kamera , wpisuje w przeglądarkę IP kamery które jest widoczne w rejestratorze oraz IP scaner wyszukuje takie samo IP . Po wpisaniu IP w przeglądarkę nie wchodzi mi do ustawień kamery , natomiast gdy wpisze IP rejestratora to wchodzi przez przeglądarkę po IP na ustawienia rejestratora , czy te kamery mają jakąś blokadę czy po prostu nie ma opcji dostać się do nich po IP?
  • #2 21510159
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 21510169
    dj_master0
    Poziom 12  
    IP. kamer 172.20.18.xx a ip. rejestratora 192.168.0.xx
  • #4 21510222
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 21510228
    dj_master0
    Poziom 12  
    Tak działają z rejestratorem , kupiłem zestaw rejestrator DVS-NVR0801W-C2 i kamery DVS-MP2036CT-IRW-KIT ale tragicznie to chodzi przycina gubi zasięg a przez aplikację to już wogole tragedia , dlatego chciałem spróbować te kamery podłączyć pod router ale niewiem jak się dostać do ich ustawień.
  • #6 21510298
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 21510314
    dj_master0
    Poziom 12  
    Kamery nie mają złącza RJ. Jest tylko opcja połączenia przez wifi , laptopem łącze się po wifi które nadaje rejestrator czyli to samo wifi przez które łączą się kamery. wpisuje adres IP. Rejestratora i wchodzi bez problemu na stronę rejestratora , ale jak wpisze adres IP kamer w przeglądarke to nie wchodzi na żadną. Chciałbym te kamery zrobić tak aby połączyć je bezpośrednio z ruterem po wifi a nie rejestratorem,tylko niewiem jak.
  • #8 21510349
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 21510359
    dj_master0
    Poziom 12  
    Chce dostać się jakoś do kamery by ją ustawić tak aby po wifi połączyć z ruterem kamerę a nie siecią wifi rejestratora , tylko chcący przekierować kamerę na wifi routera będe musiał zmienić w ustawieniach połączenie i wpisać hasło rutera , kamery są wykrywane w rejestratorze w protokole private.

Dodano po 1 [minuty]:

A wiesz może jaka ta aplikacja pod te kamery musi być? Żeby się dostać do ustawień
  • #10 21510375
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 21510399
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #13 21510413
    dj_master0
    Poziom 12  
    Zmieniałem kanały sprawdzając wifi analyzerem
    Dorabiałem przedłużki po kablu do anten i mimo lepszego zasięgu i tak przycina a przez aplikację bit vision to już całkiem ledwo chodzi , przeskakuje obraz co kilka sekund itp , zmieniałem kodowanie itp i nadal to samo , wygląda na to jakby rejestrator nie wyrabiał , kolega Gordian polecił zainwestować w dobry router i do niego podłączyć kamery , jak już to nie pomoże to odpuszczam.
  • #14 21510478
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #15 21511073
    dj_master0
    Poziom 12  
    Kamerę mam w pokoju teraz 2 m od rejestratora na podglądzie przez tv jest ok bo kamera blisko rejestratora ale przez aplikację Bit vision i tak zawiechy klatkuje i przeskoki co kilka sekund , jak pisałem wcześniej zmiana kodowania itp nic nie pomaga , więc pomiar siły sygnału na zewnątrz nic nie da skoro mam kamerę blisko rejestratora i fuul zasięgu są problemy ,aplikacja którą pan podesłał też nic nie daje bo jest do łączenia z kamerą i jej sieciá , to inny model niż moje , aplikacja ta u mnie nie wykrywa kamer a telefon nie widzi sieci wifi kamery, po podłączeniu się i wifi rejestratora aplikacja też nic nie wykrywa.
  • #16 21511714
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1227
    Jaki masz dostęp do Internetu?

Dodano po 3 [minuty]:

Opisywane problemy wskazują na problem z uploadem do Internetu lub z przeciążonym serwerem producenta kamer, który pośredniczy w łączności.
  • #17 21511739
    dj_master0
    Poziom 12  
    Rejestrator był podłanczany na 2 sieciach po lan jedna światłowod 600 mb/s drugi. LTE z plusa. I na obydwóch tak samo tnie na aplikacji
  • #18 21511744
    gkwiatkowski
    Czyli problem jest po stronie połączenia z serwerem.
  • #19 21511748
    dj_master0
    Poziom 12  
    Mogę coś z tym zrobić czy raczej nie da się?
  • #20 21512257
    gkwiatkowski
    Zgłaszać reklamację do sprzedawcy.
    Żądać obniżenia ceny, bo nie wszystkie funkcje działają.
    Kupić sprzęt lepiej działający.
  • #21 21512270
    dj_master0
    Poziom 12  
    Ten sprzęt to już po gwarancji od początku tak chodził , jak wogóle mogą wciskać takie dziadostwo , nie da się tego używać normalnie
  • #22 21512418
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    dj_master0 napisał:
    wogóle mogą wciskać takie dziadostwo

CCC - cena czyni cuda.

Wszystko w internecie można napisać, a że ludzie kupują oczami to jest jak jest😉

Kilka razy miałem styczność z DVS, i produkty mocno tandetne...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #23 21512558
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #24 21512761
    dj_master0
    Poziom 12  
    Rozumie że ktoś wystawi kamery daleko i problem jest z wifi ale skoro mam full zasięg kamera kilka metrów od rejestratora i nadal nie da się tego używać bo przycina zawiesza itp , to jak mogą sprzedawać takie badziewie pisząc że zasięg do 100m jeszcze , zresztą jeden pisze tak jak ja że przycina i są problemy a ktoś inny że ma kamerę 60m od domu , w domu dach blacha 2 ściany i chodzi ok To już wogóle nie wiadomo czy sprzęt uszkodzony czy faktycznie taki lipny.
  • #25 21513051
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #26 21513816
    gkwiatkowski
    dj_master0 napisał:
    Ten sprzęt to już po gwarancji od początku tak chodził , jak wogóle mogą wciskać takie dziadostwo , nie da się tego używać normalnie

Trzeba było od razu składać reklamację.
    Są klienci, którzy chcą tanie rozwiązania, nawet kosztem niskiej jakości.

Dodano po 5 [minuty]:

dj_master0 napisał:
    pisząc że zasięg do 100m jeszcze

Zasięg DO 100 metrów. Należy to rozumieć, że powyżej 100 metrów nie będzie działał. Poniżej 100 metrów może działać, ale nie musi.

Tak jak z przecenami w sklepach odzieżowych. Na reklamie jest napisane rabat DO 70%. W rzeczywistości wszystko jest przecenione 10%, a tylko jedna para skarpetek 70%.
  • #27 21513968
    dj_master0
    Poziom 12  
    Chciałem się dostać do jakichkolwiek ustawień kamery i sprawdzić jakby to działało z dobrym ruterem ale nie ma szans się połączyć z kamerą i wejść do ustawień , kamera sparowana z siecią rejestratora telefon też ,skanuje IP skanerem pokazuje IP kamery IP rejestratora i IP. telefonu , wszystkie IP są 172.20 , po wpisaniu IP kamery w przeglądarke nie wchodzi w żadne ustawienia. Niemam już pomysłu jak taką kamerę połączyć z ruterem , próbowałem różne aplikacje ale żadna nie wykrywa bezpośrednio sieci kamery , tylko rejestrator ją wykrywa w protokole private
  • #28 21517510
    dj_master0
    Poziom 12  
    Zauważyłem że jedna antena ma słabszy zasięg , przepinałem przewody antenowe na module wifi rejestratora , na lewym pokazuje zasięg np 3 kreski , przepinam przewód na prawe złącze anteny karty wifi i tą samą antenę która jest cały czas w tym samym miejscu i pokazuje 1-2 kreski lub skacze zasięg . Coś nie tak z kartą wifi? Czy tak ma być ? może przez to te przycięcia , dodam że kamery tak jakby się łączyły losowo z antenami w zależności którą załapią tak jakby nie było jednego pola wifi tylko dwa i kamery się przełanczają między antenami .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada zestaw monitoringu składający się z rejestratora DVS-NVR0801W-C2 oraz kamer DVS-MP2036CT-IRW-KIT, które łączą się wyłącznie przez WiFi. Próbuje uzyskać dostęp do ustawień kamer przez ich adresy IP, jednak kamery nie udostępniają panelu webowego, a dostęp do konfiguracji możliwy jest jedynie przez dedykowaną aplikację mobilną (np. Bit Vision lub inną wskazaną w instrukcji producenta). Kamery są wykrywane przez rejestrator w protokole private, ale nie można ich bezpośrednio połączyć z routerem WiFi, gdyż wymagają konfiguracji połączenia WiFi w ich ustawieniach, które są niedostępne przez przeglądarkę. Problemy z jakością obrazu i stabilnością połączenia wynikają z ograniczeń technologii WiFi, słabego zasięgu anten, zakłóceń kanałów oraz przeciążenia serwera producenta. Zalecane jest użycie dedykowanej aplikacji do konfiguracji kamer, pomiar siły sygnału WiFi przy kamerach, ewentualne zastosowanie dodatkowych punktów dostępowych (AP) lub rozważenie sprzętu z połączeniem przewodowym. W dyskusji podkreślono, że WiFi do transmisji obrazu jest często niewystarczające, a sprzęt DVS bywa krytykowany za niską jakość i problemy z działaniem. Użytkownik nie uzyskał dostępu do ustawień kamer przez IP i nie znalazł aplikacji wykrywającej bezpośrednio sieć kamer, co utrudnia zmianę konfiguracji WiFi kamer na sieć routera.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA