dawidedziu napisał: Kilka razy miałem styczność z DVS, i produkty mocno tandetne...
Korzystam z DVS. Mają wiele "tandety" ale są też kamery warte polecenia. Te, z których korzystam mogę polecić (ze dwa modele mam przetestowane). Uważam jednak, że podstawowym problemem u autora był wybór kamer z łącznością WiFi.
Szkoda się tu teraz rozpisywać o wszystkich problemach z tego wynikających. Wielu ludziom się wydaje "WiFi' to nie ma kabli - nic bardziej błędnego - bo co z zasilaniem ? A skoro już trzeba ciągnąć zasilanie i 230V wystawiać na warunki zewnętrzne (gniazda hermetyczne, problemy z wilgocią etc) to ja zdecydowanie wolę podciągnąć skrętkę i zasilić kamery po skrętce (niskim napięciem). To taka pierwsza pułapka czyhająca na tych, którym się wydaje, że WiFi uwolni ich od kabli i wiercenia.
Niestety wraz z takim myśleniem przychodzi niewiedza o samym WiFi i o problemach z łącznością / przepustowością / zasięgiem tego medium.
Chyba wystarczy.
Dodano po 49 [minuty]:
Erbit napisał: Korzystam z DVS.
To chyba trochę na wyrost napisałem.
Przejrzałem ich obecną ofertę. Rzeczywiście nie budzi ona zaufania jakościowego. Nadal mają w ofercie model, z którego korzystałem i ten mogę polecić - innych nie.