Posiadam końcówkę mocy Technics SE-M100. Problem polegał na tym, że po włączeniu urządzenia końcówka mocy załączała się i normalnie sprzęt działał przez jakieś 1-2 minuty. Potem było odcięcie i paliła się tylko kontrolka od power, odłączało przekaźnik kolumn. Jeśli po chwili się włączyło sprzęt, to dalej działała tylko dioda power, końcówka się nie uruchamiała, trzeba było odczekać trochę czasu, dajmy na to pół godziny, godzinę i znów załączało się na parę minut i tak w kółko. Za którymś razem przepaliły się tranzystory Q309 oraz Q311 i było takie zwarcie, że wywalało bezpieczniki główne. Założyłem nowe tranzystory i podłączyłem osobno oba kanały - każdy ma osobny transformator, przez żarówkę 100 W na każdym pierwotnym uzwojeniu tego transformatora. Wzmacniacz uruchamia się, żarówki na chwilę zapalają się, potem przygasają, obie równym światłem. Nie załącza się niestety przekaźnik głośników. Gdzie zacząć szukać przyczyny? Nie załączyłem schematu, posiadam, ale nie chce się załadować, dostępny na elektrotanya.