logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner: Technics SA-DA8 komunikat Overload i brak trybu surround po naprawie...

thom19k75 09 Kwi 2025 21:56 324 1
REKLAMA
  • #1 21513597
    thom19k75
    Poziom 1  
    Witam.
    Zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Kilka tygodni temu, podczas codziennego używania mojego wzmacniacza, wyskoczył mi na ekranie komunikat "Overload", co spowodowało koniec pracy tego wzmacniacza. W pierwszej kolejności wymieniłem wentylator na nowy. Niestety, to niewiele pomogło. Amplituner po około dwóch godzinach pracy na nieco poniżej połowy swojej mocy ponownie wyrzucał na wyświetlaczu komunikat "Overload" i kończył swoją pracę.
    W następnej kolejności padło na wymianę pasty termoprzewodzącej pod końcówkami mocy. W trakcie tej wymiany okazało się, że jedna końcówka mocy miała zimne luty na końcówkach. Poprawiłem luty i po zmontowaniu wszystkiego w całość podłączyłem wszystko do mojego zestawu. Problem z pojawianiem się komunikatu "Overload" się skończył, ale niestety wzmacniacz przestał działać w trybie surround. Moje umiejętności w tej dziedzinie zostały już całkowicie wyczerpane. Poszukuję kogoś, kto podjąłby się zdiagnozowania problemu z moim amplitunerem oraz ewentualnej naprawy mojego sprzętu. Jestem z okolic Tychów i szukam kogoś, kto zajmuje się naprawą takiego sprzętu.
    Ale nie mam problemu z dogadaniem się z kimś z poza woj. śląskiego.
    Liczę na pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
    Ps. Proszę tylko o wyrozumiałość i konstruktywną pomoc. Jestem elektronikiem po szkole, ale niestety niepraktykującym, więc moje doświadczenie pozostawia wiele do życzenia. Znalazłem serwis z Warszawy, ale astronomicznie przeszacowali koszty naprawy... @KatoMcFly
    AI: Czy zauważyłeś jakieś konkretne warunki lub zmiany, które spowodowały, że tryb surround przestał działać po naprawie?
    niestety nie
    AI: Czy pojawiają się jakieś dodatkowe komunikaty błędów lub wskaźniki, gdy próbujesz użyć trybu surround?
    brak reakcji
  • REKLAMA
  • #2 21513925
    CodeBoy
    Poziom 33  
    Ocena: 687
    thom19k75 napisał:
    Znalazłem serwis z Warszawy, ale astronomicznie przeszacowali koszty naprawy... @KatoMcFly

Technics Hybryda , może być wszystko. Płaci się za czas serwisu i za części. Jeśli to dla Ciebie problem to jedyne co Ci pozostaje to usiąść z lutownicą i przelutować wszystkie punkty lutownicze na płycie głównej (zimne luty to standard w tak wiekowym sprzęcie tej firmy). Zobacz po ile jest w Polsce Technics to będziesz wiedział czemu serwis tych klocków jest taki drogi :)
REKLAMA