logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać wyłącznik czasowy do lustra z podświetleniem

omaxp 12 Kwi 2025 19:26 186 2
REKLAMA
  • #1 21516895
    omaxp
    Poziom 10  
    Ocena: 31
    Witam

Mam lustro w łazience z podświetleniem i włącznikiem wbudowanym w lustro On Off, posiada również funkcję rozjaśniania i ściemniania , a teraz moje pytanie jak zrobić wyłącznik czasowy dla tego oświetlenia lustra ?? do lustra idzie napięcie z puszki ale nie mogę zrobić przerwy miedzy lustrem a puszką bo wtedy nie odpalę oświetlenia w lustrze

Cały czas myślę jak to zrobić może jakimś urządzeniem i potem automatyzacja w Home Assistance ale nie przychodzi mnie nic do głowy, może jakieś pomysły z Waszej strony
  • REKLAMA
  • #2 21516906
    meaverick
    Poziom 27  
    Ocena: 241
    Można skorzystać z układów na rynku. np. fotokomórka z ustawieniem czasu światła. itp. Mam coś podobnego wstawione na korytarzu w przedpokoju działa jakieś 20 lat. Oczywiście wtedy trzeba było się naszukać, teraz tego jest od groma. link: https://www.kingled.pl/blog/podbitka-dachowa-i-elewacja-domu-6-sposobow-na-oswietlenie-2/
  • #3 21516918
    omaxp
    Poziom 10  
    Ocena: 31
    czyli montuje czujnik ruchu/obecności bezpośrednio podłączony do przewodu który idzie do lustra i wtedy włącznik lustra on off zadziała dopiero gdy będzie wykryty w łazience ruch ( tz. napięcie do lustra idzie dopiero po wykryciu ruchu w łazience)

a może są jeszcze jakieś inne sposoby ??
REKLAMA