logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć subwoofer do radia Ford 6006e bez wyjścia na suba?

Damex91 12 Kwi 2025 23:18 264 2
REKLAMA
  • #1 21517141
    Damex91
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.
    Problem, jaki napotkałem, jest następujący. Posiadam w samochodzie marki Ford radio 9006 Audiophile, które ma wyjście na oryginalny wzmacniacz (F80F-18C808-BA) pod subwoofer w bagażniku.
    W radiu przestał działać napęd CD, więc postanowiłem je zmienić. To, które posiadam, jest praktycznie nie do dostania, i kupiłem radio 6006E, które nie ma wyjścia na suba.
    Zależy mi na oryginalnych radiach Forda 1.8 DIN, nie chcę radia np. 1 DIN, nie chcę tak samo transmitera, a dorobienie AUX jest niemożliwe w 9006.
    Więc pomyślałem sobie, kupię konwerter high to low, wepnę się w głośniki przednie i do suba. Ale sub wtedy nie będzie grał tylko niskich tonów, tylko jak "zwykły" głośnik.
    I tu pojawia się pytanie, czy da się to zrobić za jakieś normalne pieniądze, tak aby efekt był zadowalający?

AI: Jaki jest dokładny model i rok produkcji Twojego samochodu Ford?
    Ford Focus ST 170 2003
    AI: Jakiego typu subwoofer i wzmacniacz obecnie używasz?
    OEM
  • REKLAMA
  • #2 21517168
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1108
    A ten wzmacniacz sam w sobie nie ma już odpowiednich filtrów LP?

Jak nie to dowolny aktywny filtr LP powinien załatwić sprawę.
    Poszukaj np BTE-175
  • #3 21517172
    Damex91
    Poziom 2  
    Czy ma takowy filtr, tego nie wiem, będę to sprawdzał. Ale właśnie o coś takiego, jak mi wysłałeś, chodziło. Dzięki.
REKLAMA