logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić centralny zamek na zdalny w Cinquecento 900?

Jamal20 16 Gru 2005 14:05 1329 6
  • #1 2088846
    Jamal20
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Czy da sie zmienic sterowanie centralnego zamka z ręczenego na zdalne? Mam takie zwykłe ręczne a wolałbym miec na pilota. Jak tego dokonac. Pod kierownicą znalazłem takei jakies pudełko ale nie iwem czy to jest centralka tego zamka centralnego. W aucie tez jest alarm lecz nie działa on od kiedy mam auto. Ma ktos jakies pomysły?
    Cinquecento 900
  • #2 2088894
    Tomek665
    Poziom 28  
    Ocena: 130
    Jeśli w aucie jest alarm i centralny camek, to pewnie ten alarm otwierał drzwi z pilota ( gdy był sprawny). Można próbować naprawić stary alarm lub kupić nowy (najtańszy-nieco ponad 100 zł)lub kupić sterownik radiowy bez alarmu lub z funkcją prostego alarmu (około 70 zł).
  • #3 2089233
    Jamal20
    Poziom 17  
    Ale z kad ja mam wiedziec czy ten alarm jest zepsuty. NIe ma pilota i nie wiem jak sprawdzic. Gdzie moze byc ta centralka alarmu i centralnego ?? Po lewej stronie pod koluna kierowniczą zaraz obok bezpieczników jest pudełko ale wyglada jakby było mocowane orginalnie. gdzie wiec szukac tego pudełeczka
  • #4 2089368
    rafio21
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    witam Aby znalezc sterownik central zamka pojedz po kablach od dzrzwi kierowcy w koncu natrafisz na moduł.chyba ze central zamek jest seryjny.
    Jesli bedziesz naciskał przycisk do zamykania dzwi to gdzies bedą cykac przekazniki mozesz sie przysłuchac i znalezc.Co do znalezienia alarmu to sposób jest prosty znajdz surenke pod maską albo diode sygnalizacyjną wewnątrz auta i po kabelkach do centralki.Co do podłączenia pilotów to zadnych problemów tak jak kolega pisze albo nowy alarm za około 100zł albo sterownik za 70 zł.Posprawdzaj co tam masz to cos podpowiem.
  • #5 2089637
    Jamal20
    Poziom 17  
    Tyle ze kable od tego wszystkeigo sa tak poupychane ze nie ma szans na ich "sledzenie" są pozaklejane nasma wraz z innymi wiązkami kabli. Jak powinna wygladac albo co powinno pisac na tej skrzynce alarmu ??
  • #6 2092120
    Tomek665
    Poziom 28  
    Ocena: 130
    Czekasz aż ktoś opisze wygląd wszystkich alarmów ??
    Może sam napisz jak wygląda i co pisze.
  • #7 2092190
    taaki
    Poziom 12  
    Zamiast zajmować sie tym alarmem bez pilota lepiej będzie zainwestować w nowy.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat zmiany sterowania centralnego zamka w samochodzie Cinquecento 900 z ręcznego na zdalne. Wskazano, że jeśli w aucie jest alarm, to prawdopodobnie centralny zamek był sterowany pilotem przez ten alarm, który obecnie może być uszkodzony. Sugerowano naprawę istniejącego alarmu lub zakup nowego sterownika radiowego z funkcją alarmu lub bez, w cenie od około 70 do 100 zł. Lokalizacja centralki alarmu i centralnego zamka może znajdować się pod kierownicą, obok bezpieczników, jednak dokładne rozpoznanie wymaga sprawdzenia oznaczeń na modułach lub śledzenia przewodów od drzwi kierowcy. Problematyczne jest jednak fizyczne zlokalizowanie kabli, gdyż są one mocno zorganizowane i zabezpieczone taśmą. Zalecano także obserwację sygnalizacji diodowej lub bezpieczników pod maską w celu identyfikacji centralki alarmu. Ostatecznie rekomendowano inwestycję w nowy system alarmowy z pilotem zamiast naprawy starego bez pilota.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA