logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko DIS 1520 Zmywarka – nie przechodzi do mycia, wypompowuje wodę w kółko

korky 22 Kwi 2025 23:33 288 1
REKLAMA
  • #1 21527682
    korky
    Poziom 13  
    Ocena: 54
    Zmywarka Beko DIS 1520. Po wstępnym płukaniu nie przechodzi do kolejnych etapów. Wypompowuje wodę ze zmywarki prawidłowo i dalej w nieskończoność pompuje na sucho. Otwieram zmywarkę i dolewam wody i zamykam – dalej prawidłowo ją wypompowuje do zera. Nie jestem zmywakowym specjalistą, ale wygląda mi to na to, jakby jakiś czujnik poziomu wody nie rejestrował momentu wypompowania wody, co z kolei nie pozwala na przejście do kolejnego etapu.
    Z tego, co sprawdzałem, to z czujników do kupienia znalazłem tylko czujnik zmętnienia wody lub przepływomierz.

1. Czy tak się objawia zepsuty (lub zabrudzony) czujnik zmętnienia wody? Czy może wystarczy ten czujnik tylko przeczyścić, bo jest zabrudzony tak, że cały czas chce wodę wypompowywać, bo myśli, że jest brudna? Gdzie znaleźć ten czujnik? Od tyłu zmywarki?
    2. Do czego jest przepływomierz w tej zmywarce? Czy problem może być z nim związany?
  • REKLAMA
  • #2 21528097
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 881
    To sprawdź czujnik przeciwzalaniowy czy to on nie jest aktywny z powodu wody na podłodze .... ale zmywarki. i ustal jeśli tam jest to dlaczego?
REKLAMA