logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E60 LCI – po wymianie nawigacji na Androida nawiew tylko na nogi, brak na szybę/panel

przemekczech99 24 Kwi 2025 22:39 693 5
REKLAMA
  • #1 21529887
    przemekczech99
    Poziom 2  
    Cześć,
    Wymieniłem ostatnio NAVI w BMW e60 LCI na Androida i wszystko podłączyłem tak, jak należy.
    Mam wrażenie, że dzień po tym nawiew działał tak, jak należy. Dzisiaj wsiadłem i nagle przestało dmuchać z całego środkowego panelu oraz na szybę (dmucha tylko na nogi). Silniczek słychać, że działa i reaguje na zwiększanie siły nawiewu. Ustawienia nawiewu w iDrive i wszystko z tym związane zostało sprawdzone i ustawione tak, jak zawsze, gdy było dobrze.

Macie jakiś pomysł, co się mogło stać - jest opcja, żeby zamienić czy podłączyć źle jakieś wtyczki?
  • REKLAMA
  • #2 21530061
    Mastertech
    Poziom 30  
    Ocena: 380
    Wentylator nawiewu pobiera duży prąd więc staranne łączenie kostek jest wymagane. Dobrze przy okazji sprawdzić stan konektorów czy nie pokryły się nalotem. Warto też użyć jakiegoś preparatu do styków. Czyli czeka cię powtórka z rozrywki.
  • REKLAMA
  • #3 21530063
    przemekczech99
    Poziom 2  
    >>21530061

Dodatkowo w komputerku mam takie błędy:

Ekran diagnostyczny samochodu z błędami 9C61 i E706 dotyczącymi układu ogrzewania i klimatyzacji.
    Wyświetlacz diagnostyczny samochodu z trzema aktywnymi błędami związanymi z układem ogrzewania i klimatyzacji.
    Zrzut ekranu testera diagnostycznego z trzema błędami klimatyzacji i ogrzewania BMW serii 5 E60.

Dodano po 1 minucie:

Wygląda, jakby któraś z kostek nie łączyła – dzisiaj rozbieram z powrotem
  • REKLAMA
  • #4 21585290
    bartekbzdziuch12
    Poziom 1  
    Witam, i co, udało się to naprawić? Też mam taki problem.
  • REKLAMA
  • #5 21646583
    adijes808
    Poziom 2  
    Witam, też mam ten problem tylko po wymianie na radio Linux z CP/AA, CIC E60 polift. Też mam te same błędy — jakby coś blokowało moduł IHKA (jak je usunę, to wracają po 0,5 s). Czy udało się rozwiązać problem?

Dodano po 37 sekundach:

@przemekczech99
  • #6 21647439
    adijes808
    Poziom 2  
    Dodaję rozwiązanie. Rozebrałem od nowa, popsikałem kostki sprayem Kontakt, złożyłem na nowo i wszystko gra i hula. W razie gdyby nawet to komuś nie pomogło, mi majfrend z AliExpress napisał, aby z kostki idącej do LCD usunąć pomarańczowy przewód i dolutować do białego obok, oraz czarno-pomarańczowy usunąć z niej i dolutować do biało-zielonego obok - czy działa, nie wypowiem się, zanim podszedłem do tego rozwiązania to naprawiło się to poprawieniem wtyczek.
REKLAMA