logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefunken 50UG8450 – jak wgrać firmware z USB i wymusić reset przy braku miejsca?

adeek 04 Maj 2025 22:20 570 3
REKLAMA
  • #1 21539222
    adeek
    Poziom 11  
    Witam,

Mam problem z telewizorem Telefunken 50UG8450. TV włączał się po nocach i wyskakiwał komunikat z uszkodzonym softem i prośbą o twardy reset. Niestety nigdy nie miałem czasu i po prostu ignorowałem to i wyłączałem TV. Minęło parę miesięcy, a przez cały czas TV siedział w trybie standby, próbował się automatycznie zaktualizować, ale niestety ze względu na uszkodzony soft nie było to możliwe. W końcu znalazłem chwilkę i chciałem problem naprawić, ale pojawił się drugi, dużo większy... Mianowicie po włączeniu TV Android na chwilę się uruchamia, w rogu widać tylko migającą informację o "braku miejsca" i ekran gaśnie :) Po czym znów się odpala menu, znów info brak miejsca i znowu gaśnie. Nie jestem w stanie dostać się do opcji TV, żeby wymusić ręczny reset. Domyślam się, że potrzebuję firmware na USB i jakoś wymusić reset, tylko pytanie moje brzmi, jak? Szanowne grono kolegów na pewno wie, jak załatwić ten problem, ja niestety póki co leżę i kwiczę, bo nie bawiłem się z oprogramowaniem TV już dobre parę lat :) Nie wiem, jak się zabrać za ten ręczny reset, a tym bardziej skąd wziąć ewentualny soft do tego modelu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21539306
    slavik78
    Poziom 23  
    Ocena: 100
    >>21539222

Czy podłączenie "pustego" sformatowanego pendrive i włączenie TV też uniemożliwia wejście do menu by zrobić reset fabryczny?
  • #4 21539807
    adeek
    Poziom 11  
    >>21539305 Dziękuję!!! Wiszę Ci ekstra duże piwo! Udało mi się zresetować według informacji z podanego przez Ciebie linka, fakt, że przydałoby się ostrzec, tylko żeby uważać i nie pomylić przycisku MENU z przyciskiem domku do włączania podmenu Androida. Ja niestety pierw to zrobiłem i już kolejnej szansy "prawie" nie miałem, bo problem z brakiem miejsca zaczął również wyskakiwać na wspomnianym HDMI1. Poczekałem, zacząłem przełączać po kolei opcje HDMI i wciskać szybko MENU i po paru minutach udało się i opcja wyświetlenia wskoczyła przed tą informacją z brakiem miejsca! To taki po krótce opis, jakby ktoś miał podobnie :) Pozdrawiam!
REKLAMA