logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda Accord VI – jak podłączyć centralkę Modemix do oryginalnych zamków?

Dusiek98 06 Maj 2025 11:32 282 2
REKLAMA
  • #1 21540812
    Dusiek98
    Poziom 8  
    Cześć, kupiłem niedawno Hondę Accord VI z niesprawnym zamkiem centralnym i od razu wziąłem się za jego naprawę. Któryś z poprzednich właścicieli zmienił oryginalny zamek drzwi kierowcy na uniwersalny typu master i zamontował uniwersalną centralkę. Wszystko to wyrzuciłem, założyłem oryginalny zamek i centralny działa z kluczyka i rygla drzwi kierowcy 🥳
    Jednak żyjemy w XXI wieku i pasuje mieć pilota, oryginalny pilot w stanie bardzo złym kosztuje minimum 100 zł, a w lepszym nawet i 200–300 🫣
    Chciałbym założyć uniwersalną centralkę do sterowania, ale na oryginalnych zamkach. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc, jak to nią wysterować? Nie wiem, które kable są sygnałowymi, gdzie ich szukać, czy sterowanie odbywa się masą? Sterownik, jaki zakupiłem, to Modemix.
    Przypuszczam, że najłatwiej będzie przy oryginalnym odbiorniku zamka przy tunelu środkowym.
    Dziękuję z góry za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 21540982
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3266
    Honda Accord VI - to 1997 – 2002 ?
    22-pinowe zielone złącze po stronie pasażera.
    Sterowanie impulsami masy.
    Zamknij - pomarańczowo/zielono/szary
    Otwórz - różowo/czarno/szary
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21541064
    Dusiek98
    Poziom 8  
    Ale to przy zwarciu jednego z tych dwóch przewodów do masy auto powinno się zamknąć/otworzyć? Bo próbując tak, nie robi tego. Znaczy jeden otwiera, ale drugi nie chce zamknąć. Czytając inne wątki na forach, ludzie też mieli z tym problem.

Dodano po 1 [godziny] 15 [minuty]:

Zastanawiam się czy nie wysterować po prostu silniczka zamka w drzwiach kierowcy co finalnie również otworzy pozostałe drzwi.
REKLAMA