>>21543275 Dziękuję za odpowiedź,przedstawioną przekładnię znalazłem przed zamieszczaniem mojego zapytania.Bardziej chodzi mi o tańszy zamiennik,gdyż kosa ma 14 lat i była już dwa razy naprawiana a koszt był dość wysoki.Ważne żeby wytrzymała ten sezon,chociaż jest to urządzenie dobrej jakości,zastanawiam się nad dalszą jej eksplotatacją.Jeszcze raz dziękuję za informację,pozdrawiam
Udało się kupić jakąś przekładnię, niekoniecznie oryginał, która pasuje?
U mnie nie mogę zdjąć głowicy tecomec, bo jakby przepuszcza przy próbie odkręcania.
✨ Poszukiwano sprawnej przekładni kątowej do kosy spalinowej Hitachi CG40EAS(P), dopuszczając używane części. W dyskusji pojawiła się propozycja konkretnego modelu przekładni, jednak autor preferował tańszy zamiennik ze względu na wiek urządzenia i wcześniejsze kosztowne naprawy. Poruszono także kwestie trudności z demontażem głowicy tecomec oraz wymianą osłony głowicy, która po latach ulega degradacji. Ostatecznie autor potwierdził używanie oryginalnej osłony głowicy. Jeden z uczestników zadeklarował możliwość przesłania zdjęcia zakupionego zamiennika, co wskazuje na dostępność alternatywnych części kompatybilnych z modelem CG40EAS(P). Wygenerowane przez model językowy.