logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kostkarka Klarstein Retro Passau – komunikat add water

pkpintercity 16 Maj 2025 20:45 576 1
REKLAMA
  • #1 21551286
    pkpintercity
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Witajcie, pacjent kostkarka do lodu firmy Klarstein Retro Passau. Awarie są 2, z czego jedną już naprawiłem. Ale po kolei: nie działała pompka pobierająca wodę. Znalazłem spalony tranzystor SMD, niestety nie mogłem odczytać jego oznaczeń, ale użyłem tranzystora AO3400 i pompka ruszyła. I już myślałem, że wszystko ok, aleeee. Podczas uruchamiania odpala się sprężarka, zaczyna pobierać wodę, aż trochę się przeleje, chwilę czeka i obraca się szuflada, wylewa wodę, chwila przerwy i znowu robi to samo z wodą, po czym wywala komunikat ADD WATER. Zbiornik na wodę ma wodę, może nie max, ale połowa jest. Więc co może być uszkodzone? Albo inaczej, co w takim razie sprawdza, czy jest woda? Przypuszczam, że chyba jakieś przewodnictwo na elektrodach jest i to sprawdza, czy jest woda?
    Załączniki:
    • Kostkarka Klarstein Retro Passau – komunikat add water 20250517_110258.jpg (6.76 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kostkarka Klarstein Retro Passau – komunikat add water 20250517_110307.jpg (7.8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21614113
    pkpintercity
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Uszkodzona plyta. Nie znalalzlem rozwiazania
REKLAMA