logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW F10 2.0d – brak rozruchu po zapowietrzeniu, niskie ciśnienie na pompie wtryskowej

rockypw05 30 Maj 2025 15:52 699 1
REKLAMA
  • #1 21564901
    rockypw05
    Poziom 1  
    BMW F10 /
    Jadąc auto zgasło, komputer pokazywał, że ilość paliwa wystarczy na 000 km, ale za ryzykowałem. Zatankowałem auto, wlałem z kanistra 30 litrów Oleju napędowego i zacząłem odpalać. Nie odpaliła oczywiste zapowietrzona, znajomy przyjechał z laptopem, odpowietrzył elektronicznie 3 razy, ale BMW dalej nie odpala.
    Pokazuje mu, że jest za niskie ciśnienie na pompie wtryskowej jakoś, tak ta w zbiorniku daje 4 bary. Czy ma ktoś pomysł, o co chodzi i jak ja odpalić
    AI: Czy po odpowietrzaniu sprawdzałeś, czy paliwo dochodzi do listwy wtryskowej i czy słychać pracę pompy wysokiego ciśnienia?
    Paliwo dochodzi do wtrysków pompy wysokiego ciśnienia nie słychać
    AI: Jakie dokładnie błędy pokazuje komputer – możesz podać kody lub pełną treść komunikatów?
    Komunikat niskie ciśnienie pompy paliwa
  • REKLAMA
  • #2 21566957
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3376
    Jeśli to N47 i na niskim masz 4 bary a na wysokim Ci brakuje to pewnie pompa się skończyła i już wcześniej siała opiłkami a to ją tylko dobiło, mało tego pewnie i wtryski oberwały.
REKLAMA