BMW problem z odpaleniem auta - pompa paliwa.
Auto: BMW F10 N53 528i 3.0 benzyna.
W styczniu miałem taki problem z błędem (ISTA):
11A904 - high pressure fuel, plausibility, pressure too low.
Objawy: szarpanie oraz często auto nie odpalało. Sprawdzony czujnik wysokiego ciśnienia.
Została wysłana do regeneracji pompa wysokiego ciśnienia, w której wymieniono:
- sprężynę tłoczenia
- zawór regulacji
Po wymianie pompy wysokiego ciśnienia problem został rozwiązany. Wraz z tym wcześniej wstawiony został komplet świec i cewek. Auto jeździło bez żadnych problemów. Wymiana akumulatora.
Jednak wczoraj, po 3 miesiącach, auto zgasło podczas jazdy. I był problem z odpaleniem. Dopiero po kilku próbach auto odpaliło, a na wyświetlaczu otrzymałem komunikat "Pełna moc silnika niedostępna". Wtedy odpaliło.
Po podłączeniu pod ISTA znowu ten sam błąd:
I jest taka sytuacja, że auto odpali tylko wtedy, gdy wejdzie w tryb awaryjny i na wyświetlaczu dostanę błąd "Pełna moc silnika niedostępna", a ISTA pokaże błąd 11A904 po około minucie po odpalaniu. Wtedy też załącza się na maksa wentylator chłodnicy. Jeśli nie mam tego błędu, auto kręci i nie odpala. W tym momencie, przy próbie odpalania, niskie ciśnienie na pompie paliwa w zbiorniku wynosi 3316,70 hPa. Chyba trochę za niskie?
Niskie ciśnienie gdy kręci i nie odpala:
Niskie ciśnienie gdy odpali
Wzrasta po info "Pełna moc silnika niedostępna" i błędzie.
Wysokie ciśnienie.
Dodatkowo czasem też w ISTA mam błąd:
S 0399 no communication possible with: electromechanical steering (EPS)
Z przekładni dochodzi nieustający dźwięk. Załączyłem go na filmie.
Auto: BMW F10 N53 528i 3.0 benzyna.
W styczniu miałem taki problem z błędem (ISTA):
Objawy: szarpanie oraz często auto nie odpalało. Sprawdzony czujnik wysokiego ciśnienia.
Została wysłana do regeneracji pompa wysokiego ciśnienia, w której wymieniono:
- sprężynę tłoczenia
- zawór regulacji
Po wymianie pompy wysokiego ciśnienia problem został rozwiązany. Wraz z tym wcześniej wstawiony został komplet świec i cewek. Auto jeździło bez żadnych problemów. Wymiana akumulatora.
Jednak wczoraj, po 3 miesiącach, auto zgasło podczas jazdy. I był problem z odpaleniem. Dopiero po kilku próbach auto odpaliło, a na wyświetlaczu otrzymałem komunikat "Pełna moc silnika niedostępna". Wtedy odpaliło.
Po podłączeniu pod ISTA znowu ten sam błąd:
I jest taka sytuacja, że auto odpali tylko wtedy, gdy wejdzie w tryb awaryjny i na wyświetlaczu dostanę błąd "Pełna moc silnika niedostępna", a ISTA pokaże błąd 11A904 po około minucie po odpalaniu. Wtedy też załącza się na maksa wentylator chłodnicy. Jeśli nie mam tego błędu, auto kręci i nie odpala. W tym momencie, przy próbie odpalania, niskie ciśnienie na pompie paliwa w zbiorniku wynosi 3316,70 hPa. Chyba trochę za niskie?
Niskie ciśnienie gdy kręci i nie odpala:
Niskie ciśnienie gdy odpali
Wzrasta po info "Pełna moc silnika niedostępna" i błędzie.
Wysokie ciśnienie.
Dodatkowo czasem też w ISTA mam błąd:
S 0399 no communication possible with: electromechanical steering (EPS)
Z przekładni dochodzi nieustający dźwięk. Załączyłem go na filmie.