logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat mikrofonu Densei EC2023 w formacie JPG – gdzie znaleźć lub jak przekonwertować?

7936 17 Gru 2005 15:38 7846 11
REKLAMA
  • #1 2091967
    7936
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Witam forumowiczów.

Czy ktoś mugł by udostępnić schemat mikrofonu Densei EC2023 .
    Zapisany w postaci pliku *.jpg.??
    Wiem że jest schemat na elektrodzie ,ale jako plik *.sch.
    I mam problem aby go otwożyć.
    Nie stety nie każdą wersją programu do otwierania w/w plików można go otwożyć.

Dziekuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2092348
    7936
    Poziom 18  
    SP5IT napisał:
    Otwórz Protelem.
    Michał

Witam.
    Wiem że Protelem można otwierać takie pliki.Ale Ten co mam ż elektrody nie otwiera tego pliku.
    Daje mi komunikat że "nie znana forma pliku."
    Postaram sie spróbować otwożyć w innych wersjach protela.Może ten schemat był robiony w jakimś innym programie niż protel.Ale zapisany jako plik z rozszeżeniem jak z protela.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2092734
    7936
    Poziom 18  
    Juz wysłałem .
    Dziękuje za zainteresowanie tematem.
  • #6 2097950
    7936
    Poziom 18  
    Problem jaki mam to na początek.
    Nie wiem które miejsca lutownicze jakie idą na kabel,jakie mają oznaczenie.(Gdzie jest Tx,Rx,Gnd,Modulacja.)
    To jest jeden problem.Kolejny może sie obiawić przy prubie uruchomienia mikrofonu.
  • Pomocny post
    #7 2098027
    Roger00
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Moje wypociny sprzed około 10 lat. Pan'y i Densei'e jak widać na załączonym obrazku różnią się tylko kilkoma elementami. Na podstawie schematu można wydedukować punkty lutownicze. W pliku skan schematów z zeszytu. Format JPG>
    Załączniki:
    • Densei i Pan.zip (139.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 2098597
    7936
    Poziom 18  
    Roger00 napisał:
    Moje wypociny sprzed około 10 lat. Pan'y i Densei'e jak widać na załączonym obrazku różnią się tylko kilkoma elementami. Na podstawie schematu można wydedukować punkty lutownicze. W pliku skan schematów z zeszytu. Format JPG>

Witam.
    Czy wypociny czy nie ,nie ważne .Wazne że jest czytelny.I ten jaki szukam.

Wielkie dzieki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #10 2102932
    Roger00
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Jest podobnie jak w Densei'u, tylko zamiast rezystora 33k jest 22k, a od nóżki 6 idą opór 50k i potencjometr 50k. Od tych elementów zależy oczywiście długość echa. (Nie zeskanuję bo aktualnie nie mam skanera).

Dołączam jeszcze schemat Sadelty Echo Master Plus Classic w formie j.w. czyli skan odręcznego rysunku w JPG. Schemat ten jest już na Elektrodzie ale w innym formacie. Sadelta ta ma potężną modulację, ale jej wzmacniacz m.cz. nie różni się zbytnio od tych z Densei'a czy Pana. 2 elementy na dole idą do masy.
    Załączniki:
    • Sadelta empc.zip (157.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #11 2108257
    7936
    Poziom 18  
    Witam.

I dziekuje wszystkim za zainteresowanie tematem.
    Powiem tyle .Po przylutowaniu przewodów i sprawdzeniu stwierdziłem że mikrofon jest prawie sprawny.Dla czego prawie.Otóż są tylko do wymiany potencjometry od regulacji echa i wzmocnienia.
    Niniejszym dziekuje raz jeszcze .Jak narazie nie zamykam jeszcze tematu.Zrobie to po świetach,chyba że coś sie uszkodzi w miedzy czasie ;)

A tym czasem "Życze wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia".
    Cała reszta elektroniki jest sprawna w 100%
  • #12 2137580
    7936
    Poziom 18  
    Wiec tak.Mikrofon działa jak należy.
    Temat zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano schematu mikrofonu Densei EC2023 w formacie JPG, gdyż dostępny na Elektrodzie plik w formacie *.sch nie otwierał się poprawnie w posiadanych wersjach programu Protel. Użytkownik miał problem z identyfikacją punktów lutowniczych (Tx, Rx, Gnd, modulacja) oraz z uruchomieniem mikrofonu. W odpowiedzi zasugerowano użycie różnych wersji Protela oraz przesłanie pliku do analizy. Jeden z uczestników udostępnił skan schematu mikrofonu Densei EC2023 w formacie JPG, który pozwolił na identyfikację punktów lutowniczych i elementów układu. Porównano również schemat Densei z modelem PAN, wskazując różnice w wartościach rezystorów i elementach regulujących echo. Dodatkowo dołączono schemat mikrofonu Sadelta Echo Master Plus Classic w formacie JPG, podkreślając podobieństwa w układzie wzmacniacza m.cz. Po przylutowaniu przewodów i wymianie potencjometrów regulacji echa i wzmocnienia mikrofon Densei EC2023 został uruchomiony i działał prawidłowo. Temat został zamknięty po potwierdzeniu sprawności urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA