logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz IMPAKT 600 do 500 zł - czy warto do użytku domowego?

zajaczek87 17 Gru 2005 16:47 1595 8
REKLAMA
  • #1 2092221
    zajaczek87
    Poziom 11  
    potrzebuje cos do 500zl do uzytku domowego i jak najwieksza moc zalozylem juz temat ale nikt mi nic nie chce co kolwiek napisac.. PROBLEM IMPAKT 600 Czy cos innego..
  • REKLAMA
  • #2 2092637
    kkoperekk
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    wiesz czemu nikt ci nie odpowiedzial??? Ja wiem. Po 1 pytania o wzmacniacze zadaje sie w dziale AUDIO!!!! Wesołych Świąt :D
  • #3 2092845
    Strit1
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    zajaczek87 napisał:
    .........zalozylem juz temat ale nikt mi nic nie chce co kolwiek napisac.. PROBLEM IMPAKT 600......

za clonowanie tematów grozi ostrzeżenie

a co do wzmaka to zamiast tego hollywooda już lepiej sie sprawdzi Unitra Diora :D większy shit od tych impaktów to nawet na allegro trudno znaleść
  • REKLAMA
  • #4 2092964
    mlody_elektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    Takie wzmacniacze do uzytku domowego to chyba przesada. Co do holywooda do przeczytaj temat https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic357085-60.html#2089226 a sie dowiesz wszystkiego. Za ok 500zl to mozna juz cos pozadnego kupic ale bardizej estradowy jest (z wygladu) holyhood wiec podam cos estradowego :

JEzeli chesz nowy z gwarancja to polecam DAP 500 (szukaj allegro polecam spredawce wilk1 ja u niego kupilem i nie mialem zadnych problemów)(to nie jest rekalama bo nie mam nic wspolnego z tym gosciem poprostu kupilem u niego P1200 i 100% pozadny gosciu)

a jezeli moze byc uzywane to sa nawet mocniejsze i wytrzymalsze http://allegro.pl/show_item.php?item=77607592

Oba wzmacniacze które podalem bija 100razy jakosciowo holywooda oraz maja 100razy wieksza moc. ( nie wiez w to co pisze holywood)

NApisalem to dlatego iż jestes nowym uzytkownikiem forum i mogles sie nie znac na oblsude ale to nie zmienia faktu ze regulamin powinienes znac.
  • REKLAMA
  • #5 2093511
    zajaczek87
    Poziom 11  
    ja nie chce estradowki tylko cos do domu... za 500zl
  • #6 2093889
    zajaczek87
    Poziom 11  
    Witam, borykam sie z paroma problemami czytajac te forum zglupialem totalnie i zdaje sie wasza wiedze.
    Poszukuje koncowki do domu, pod ktora bedzie podlaczony glosnik JBL-GT4 30cm RMS=300W to bedzie jeden kanal a pod drogi jakies tam inne dwa glosniki.
    Mialem wczoraj w domu koncowke HOLLWOOD IMPAKT 240, lecz byla w niej za mala moc dopiero po zmostkowaniu dwoch kanalow JBL zaczol grac mniej wiecej tak jak chcialem. a po podlaczeniu go pod tylko jeden kanal jego moc byla bardzo slaba. wiec teraz chce kupic IMPAKTA 600 i chce podlaczyc tylko JBL pod jeden kanal i pod drogi te dwa inne glosniki .. teraz pytanie do was czy proponujecie mi cos innego czy mam pozostac przy tej koncowkce chce na to przezyaczyc max 500zl, moje wymagania co do jakosci nie sa wygorowane, bede to miec podlaczone w domu muzyka bedzie leciec z komputera i z segmetu CD, tylko nie mowie ze on nie wazy 20kg itd... prosze o powazna opinie, jesli Impakt 240 zmostkowany gral dobrze to impakt 600 na jednym kanale gra tak samo jak impakt 240 i wtedy JBL dziala pod jeden kanal tak jak chcialem a pod drogi kanal podlaczam inne dwa glosniki.. czy sie myle?? dzieki

Dodano po 4 [minuty]:

Fajnie widze ze tylko Mlody_Elektronik byl w stanie napisac mi cos konkretnego, po co mowic mi ze za klonowanie tematow grozi ostrzezenie bla bla bla bla.. jak by grozilo to bym je dostal ale widze ze jest tu pare wyrozumialych osob.. napisalem wyrzej o co mi chodzi. ja tym wzmacniaczem nie chce robic imprez sluchac go tylko w domu
  • REKLAMA
  • #7 2093942
    robert.rut
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Zbudowałem kolumnę aktywną cztero kanałową, pierwotnie miała być złożona na nowych podzespołach. W końcu kupiłem około 11 wzmacniaczy z różnych żródeł w tym na aukcjach internetowych, łącznie za niecałe 600 złotych. W Twoim Wypadku może także taniej wyjść kupno czegoś używanego jak się męczyć samodzielnie z nową konstrukcją. Marantza kupiłem za 30 złotych...
  • #8 2093978
    el_Siwma
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Możesz na allegro poszukac końcówek mocy SHARP, niepamietam dokładnie jakie to były modele, ale są dośc mocne i czasem mozna taaaniutko kupic.

Zobacz naprzykład na takie:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75841524

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77077299 - sensowna waga, kondensatory też duże, moc podana przez wystawiającego aukcje raczej bedzie prawdziwa

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75960988
  • #9 2094728
    mlody_elektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    zajaczek87 :arrow: Te impakt dowiadywalem sie jaka moc maja w tej prawdziwej mocy ciaglej jaka oddadza a nie tyle ile pisze producent. Impact240 ma 2x32W (ciaglej) a Impact600 ma 2x70W(ciaglej) wiec z gory odradzam zakup tego z powodu jak wyzej pisalem. JEst to pseudoestradowy wzmacnaicz dlatego zasugerowalem sie ze chcesz kupic estradowke. Ale napisales jzu ze chesz go do domu to rozejzyj sie za http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75841524
    to jest koncówka mocy domowa. Wielka ciezka. Zle nie wyglada a podlaczysz sobie pod jeden albo dwa kanaly (zmostkowane) tego JBL a pod kolejne dwa kolumny. Nie zajezdzisz jej mialem ja w domu i nawet wylane piwo wytrzymala..:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru wzmacniacza do użytku domowego w budżecie do 500 zł, ze szczególnym uwzględnieniem modelu IMPAKT 600. Użytkownik poszukuje wzmacniacza o możliwie dużej mocy, który poradzi sobie z głośnikiem JBL-GT4 30 cm o mocy RMS 300 W oraz dodatkowymi dwoma głośnikami. IMPAKT 240 po zmostkowaniu dwóch kanałów zapewniał zadowalającą moc, jednak IMPAKT 600 na jednym kanale ma według użytkownika zbyt niską moc. W odpowiedziach podkreślono, że IMPAKT 600 ma moc ciągłą około 2x70 W, co jest niewystarczające do wymaganych zastosowań i jest to wzmacniacz estradowy o niskiej jakości. Zamiast niego polecano używane wzmacniacze domowe o większej mocy i lepszej jakości, takie jak Unitra Diora, DAP 500 (nowy z gwarancją), a także końcówki mocy marki SHARP. Wskazano również na możliwość zakupu używanych wzmacniaczy marek Marantz czy innych modeli dostępnych na aukcjach internetowych, które oferują lepszą jakość i wytrzymałość. Zalecano unikanie wzmacniaczy estradowych typu Hollywood czy IMPAKT ze względu na niską moc i jakość. Wskazano, że do użytku domowego lepiej sprawdzą się cięższe, solidne końcówki mocy o rzeczywistej mocy ciągłej, które można zmostkować pod wymagane głośniki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA