Dzień dobry, posiadam piec gazowy Vaillant VUW 280-5. Chciałbym zamontować do niego regulator temperatury i zakupiłem ENGO E901-RF. Nie do końca wiem, jak go podłączyć, ponieważ obecnie jest podłączony regulator firmy Vaillant pod styki 24 V (7, 8, 9). Nowy regulator ma zasilanie 230 V. Czy dobrze rozumiem, że mam zdemontować istniejącą zworę na stykach 3, 4, a następnie kablem 2-żyłowym połączyć z odbiornikiem na wyjściach oznaczonych jako COM, NO w odbiorniku? Czy zasilanie odbiornika ma być bezpośrednio z gniazdka, czy może jakoś bezpośrednio z pieca? Z góry dziękuję za pomoc.

AI: Czy posiada Pan doświadczenie lub uprawnienia do pracy z instalacjami 230 V? To ważne ze względów bezpieczeństwa przy podłączaniu nowego regulatora.
Tak
AI: Czy regulator ma sterować wyłącznie ogrzewaniem, czy również ciepłą wodą użytkową (CWU)? To pomoże dobrać odpowiedni sposób podłączenia.
Wyłącznie ogrzewanie
AI: Czy posiada Pan doświadczenie lub uprawnienia do pracy z instalacjami 230 V? To ważne ze względów bezpieczeństwa przy podłączaniu nowego regulatora.
Tak
AI: Czy regulator ma sterować wyłącznie ogrzewaniem, czy również ciepłą wodą użytkową (CWU)? To pomoże dobrać odpowiedni sposób podłączenia.
Wyłącznie ogrzewanie