logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolejność wtryskiwaczy piezo 1.6 TDI CAYB 90KM Skoda Roomster – kodowanie IMA w VCDS

Charles Bronson 11 Cze 2025 20:11 399 1
REKLAMA
  • #1 21576564
    Charles Bronson
    Poziom 14  
    Ocena: 52
    Witam!

Potrzebuję pomocy w sprawie kolejności wtryskiwaczy piezo w silniku 1,6 tdi CAYB 90 KM w Skodzie Roomster.

Kolejność wtryskiwaczy piezo 1.6 TDI CAYB 90KM Skoda Roomster – kodowanie IMA w VCDS

Próbuję "zakodować" zregenerowane wtryskiwacze w aplikacji VCDS w wersji 15.7.0, ale nie jestem pewien, która kolejność jest poprawna.
    Wybierając zaawansowane pomiary w bloku engine, gdzie widać korekty na danych wtryskiwaczach, VCDS jako pierwszy wtryskiwacz traktuje wtryskiwacz A, jako drugi C, jako trzeci D, jako czwarty B. Czy wchodząc w adaptacje i wprowadzając nowe kody IMA mam również stosować kolejność wtryskiwaczy 1,2,3,4 odpowiednio: A,C,D,B, czy jednak A,B,C,D?

Dodano po 9 [minuty]:

Dodam, że spróbowałem i zakodowałem w obu kolejnościach. W jednym i drugim przypadku, po przejechaniu ok. 50 km (rano na zimnym silniku) wtryskiwacze strasznie stukają.
  • REKLAMA
  • #2 21576710
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3383
    Kolejność ABCD. Może źle zregenerowane.
REKLAMA