logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] AOC Agon 24G2W1G3 – brak dźwięku przez HDMI w Windows 10, tylko słuchawki działają

mgkk 15 Cze 2025 18:58 663 6
REKLAMA
  • #1 21580189
    mgkk
    Poziom 2  
    Witam. Problem z monitorem AOC Agon 24G2W1G3. Windows 10 nie widzi dźwięku z monitora. Tylko i wyłącznie słuchawki działają. Menedżer urządzeń monitor widzi i działa, lecz dźwięku brak. W OSD monitora jest wszystko ok.
    AOC Agon 24G2W1G3 – brak dźwięku przez HDMI w Windows 10, tylko słuchawki działają

Dodano po 2 [minuty]:

AOC Agon 24G2W1G3 – brak dźwięku przez HDMI w Windows 10, tylko słuchawki działają
  • REKLAMA
  • #2 21580193
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    @mgkk
    Należy zainstalować sterowniki audio, dołączone do sterowników graficznych.
  • REKLAMA
  • #3 21580211
    mgkk
    Poziom 2  
    Zapomniałem dodać, że dźwięk wcześniej, jakiś czas temu, jak odpalałem PC-ta, to działał z monitora. A i nie HDMI, tylko DISPLAYPORT kabel jest podłączony.

Dodano po 4 [minuty]:

>>21580193 Sterowniki wszystkie zainstalowane są...

Dodano po 21 [minuty]:

To wygląda tak, jakby na wyjściu nie widział dźwięku z monitora... Jakieś pomysły?
  • #4 21580278
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    @mgkk
    Opisz/rozrysuj: co, jak, czym i gdzie masz to wszystko razem spięte.
  • REKLAMA
  • #5 21580280
    mgkk
    Poziom 2  
    Z tyłu mam tylko i wyłącznie podpięte pod kompa w płytę główną słuchawki, osobno jack do mikrofonu, a osobno do słuchawek (Razer).
    Chciałbym dźwięk z monitora przywrócić, a jest on podpięty do karty przed DP kablem (RX 7700 XT).
    Długo nie uruchamiałem kompa i po odpaleniu jakby zniknęły urządzenia w panelu sterowania dźwięku i jest tylko, jak widać na ss, (głośniki) i jest to jako słuchawki.

Dodano po 1 [minuty]:

Może jakieś nowe sterowniki dały ciała? Jestem na Win10, który w październiku traci wsparcie, to może update do Win11 przywróci sterowniki?

Dodano po 18 [minuty]:

OSD w monitorze również wszystko ok.
  • REKLAMA
  • #6 21581102
    mgkk
    Poziom 2  
    Ktoś pomoże?
  • #7 21583167
    mgkk
    Poziom 2  
    SAM.........................................

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku dźwięku przesyłanego przez kabel DisplayPort z karty graficznej do monitora AOC Agon 24G2W1G3 w systemie Windows 10. Monitor jest wykrywany przez menedżer urządzeń, a OSD monitora wskazuje poprawne ustawienia audio, jednak system operacyjny nie rozpoznaje dźwięku z monitora, a jedynie słuchawki podłączone do płyty głównej działają poprawnie. Wszystkie sterowniki, w tym audio i graficzne, są zainstalowane. Problem pojawił się po dłuższym czasie nieużywania komputera. Sugerowano instalację sterowników audio dołączonych do sterowników graficznych, jednak użytkownik potwierdził ich obecność. W panelu sterowania dźwiękiem widoczne są tylko słuchawki jako urządzenie wyjściowe. Rozważane jest przejście na Windows 11 w celu przywrócenia funkcjonalności dźwięku z monitora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA